dimarts, de març 03, 2015

287.- Comentaris.-(Estado de la Nación, Sentències, ICV, Wert)

287.- Comentaris.-(Estado de la Nación, Sentències, ICV, Wert)

El Debat de L’Estado de la Nación  va estar allò que  esperàvem que fos: un panegíric permanent de les bondats del PP – Rajoy i de les capacitats demostrades pel Govern Central per portar a tot l’Estat a l’èxit econòmic aclaparador de resolució de la crisi al que hem arribat, casualment, en any electoral. Llàstima que les dades reals diguin el contrari però, ja se sap, els altres, els que no som del Govern central (i si a més som catalans i sobiranistes, encara pitjor), no hi entenem res de res. Niño Becerra, ahir, al programa de 8TV, va anar desmuntant, un per un, tots aquells arguments dels que feia gala el Sr. Rajoy en la seva llarga dissertació. I el Sr. Niño Becerra tindrà defectes, com tothom, però hem de convenir que, fins  avui al menys i malauradament, les ha encertades totes.

De les rèpliques i dúpliques durant el debat amb quedo amb allò de patètic. I dins d’aquest concepte, en la seva primera accepció[1]: Que resulta ridícul i grotesc. Però corregeixo la major i  dedico al Sr. Rajoy l’adjectiu donat que ens pren per ser de poques llums i perquè el que  resulta realment grotesc és, precisament, la seva perspectiva de present i futur d’un Estat que s’aguanta penjat per fils i amb uns índex d’atur i pobresa que fan feredat.

Les Sentències del TC carregant-se la Llei de Consultes i el Decret  de convocatòria del 9N, no han esta res de nou. A ressaltar que les sentències, com ens ve passant des de fa dies, han estat preses per unanimitat. Sort que hi ha un anomenat sector progressista dins del Tribunal (entre els que s’hi troben els dos catalans Xiol i Roca)...! De totes maneres, que tan les sentències com el càstig imposat al Jutge Vidal surtin durant el debat que comentava en el paràgraf anterior, no deixa de ser una estranya casualitat: sabudes les sentències, els diputats del PP presents a l’hemicicle varen aplaudir de la satisfacció que els hi produïen les decisions judicials.

ICV no descarta sumar-se al Procés si es demostra que l’entesa amb l’Estat és impossible. El Sr. Herrera sabrà el que vol. Però Ubasart, la líder de Podemos aquí a casa nostra, ja li ha fet arribar al Sr. Herrera que el seu grup vol presentar-se en solitari a les eleccions del 27S. No sé que serà més important per a ell: si descobrir que l’entesa amb l’Estat és impossible, cosa que ja sabem i de llarg els independentistes, o descobrir que a les eleccions del 27S haurà d’anar-hi en solitari (si Podemos no canvia d’opinió) i amb una sagnia constant de fidels (per començar Raúl  Romeva i Teresa Mena) que agreujarà la seva debilitat política. Sant Pau  va caure del cavall, però la caiguda del Sr. Herrera pot ser des de major alçada i, en comptes de veure la llum, ens pot quedar estabornit o, el que li pot ser pitjor: restar en estat de coma... polític

Wert obra les portes a la Conferència Episcopal i l’assignatura de religió, pel què vinc llegint,  es converteix en una espècie de catequesi dins de les escoles, ja a primària. Donini en el seu  llibre Historia de les religions[2] diu, entre moltes altres coses,  allò de que les classes dominats (ara en diríem la Casta, perquè està més de moda) “sólo piden a la religión la defensa de sus intereses...” (interessos de la casta, evidentment. Tot plegat, poca cosa, oi?). Tots sabem que la Conferéncia Episcopal Española forma part, des de sempre, d’aquesta classe dominant. I una forma de garantir interessos és participant, precisament,  en la defensa d’aquets interessos particulars i ensems oligàrquics. Ja sé que només d’anomenar Donini als bisbes els hi caurà el solideu perquè se’ls hi posaran es pels de punta. I  no és que jo sigui de la corda del marxista italià, però és de convenir que casualment (o pot ser no tant) l’aliança d’interessos de l’oligarquia, sembla que hagi de passar per l’adoctrinament dels nanos de les escoles. En  Franco ja ho feia així. I d’aquella època en diem dictadura...


J.  Vinyeta
3 de Març de 2015

P.S.: El Sr. Rivera se’n va a fer les espanyes, allà on ja hi ha aquell refrany que diu “Fué a por lana y volvió trasquilado...”  Ell sabrà.





[1] Diccionari manual de la llengua catalana Vox © Larousse Editorial, S.L. 2007.
[2] Historia de las religiones.-  Editorial Futuro S.R.L.  1961.-  Ambrogio Donini, comunista irredempt, va ser catedràtic de la Història de les Religions  a Bari del 1960 fins al 1971 (prèviament ho havia estat també durant època feixista 1926 – 1928 catedràtic del mateix a Roma)