dimecres, de març 25, 2015

294.- Accident aeri i catalanofòbia .-

294.-  Accident aeri i catalanofòbia .-

Els senyors del PP, per a la presentació de l’Estatut del 2006 davant del TC i en concret l’ara president Rajoy, es passejaven per l’Estat espanyol demanant “Écheme una firmita en contra de los catalanes...”(Sic.) i, al mateix temps, el Sr. Arenas feia aquelles famoses  “cuñas” publicitàries per a les eleccions andaluses[1] amb la mateixa idea.

Han passat anys i, perquè el PP obtenia i obté vots arreu, ha cuidat molt bé  que allò que fa segles que dura sigui ara una catalanofòbia ja desacomplexada que, en veritat ho hem de reconèixer, ha ajudat i continuarà fent-ho, a que la ciutadania catalana en tingui la pipa plena i hagi decidit acabar d’una vegada, i marxar.

Hi ha hagut un terrible accident aeri. Com és sabut un avió de la companyia alemanya GermanWings, amb destí a Dusseldorf sortint del Aeroport del Prat, s’ha estavellat als Alps francesos amb  resultat de 150 morts. Hores d’ara es desconeixen les causes de l’accident i restarem a l’espera de les investigacions oficials que s’estan portant a terme.

Però resulta que molts (en aquest moment no sé exactament quants) dels ocupants de l'avió, eren catalans. I és, a partir d’aquesta dada, que, aquella catalanofòbia que tant ha cuidat el PP durant els últims anys, està de festa grossa. Heus ací algunes de  les piulades més sonades que han voltat per la xarxa[2]: expressat amb un refrany castellà, perquè no hi hagi dubtes, “...Aquellos polvos trajeron éstos lodos...”. 

Alguns exemples:

Un que s’identifica com a Pianelo diu “A ver, a ver, no hagamos un drama, que en el avión iban catalanes, no personas.”

Yonki diu: “Ojalá que sean todos catalanes en el accidente de avión que volaba entre Barcelona y Dusseldorf”

Interasconomia la diu més maca: “No es casualidad que el avión se estrelle y en su mayoría los muertos sean catalanes. Dios castiga a los infieles”

Juan Carlos assenyala: “Una pena lo de los 42 catalanes  muertos. Tendrán que haver sido 100 o así”

Podriem continuar amb exemples. Però penso que no cal  perquè ja sabem quin pa s’hi dona en tot plegat. Però aquesta vegada ha estat de tal gruix que inclús la premsa alemanya a comentat el tema[3] i com diu el comentarista de la notícia “La indignació sobre els comentaris racistes i xenòfobs contra Catalunya ha creuat fronteres...”  Allò que deia: ens ajuden molt.

En moltes ocasions, i així he actuat, he fet oïdes sordes a aquest tipus de qüestions. No participo en les xarxes només que amb aquest blog i per tant  aquesta no participació ja és una ajuda per ignorar-les. Però m’ha semblat entendre que el cas d’avui, amb 150 morts i amb el dolor de desenes de familiars, amics o, senzillament, coneixedores d’alguna o algunes de les víctimes, catalanes o no, passa de taca d’oli i així ho he volgut expressar. Des d’aquí, però, el meu condol i solidaritat a tots els afectats. I que els que ja no hi son, descansin en pau.

Europa, com diuen a TV El Punt Avui, ens mira. Però potser avui ho fa amb ulls  i mirades diferents i amb més comprensió. Malauradament ho haurem hagut de guanyar d’aquesta manera manifestament ensems dolorosa i repugnant.


J.  Vinyeta
25 de Març de 2015






[1] http://cadenaser.com/ser/2006/02/14/espana/1139878221_850215.html
[2] El primer que haig d’aclarir és que no tinc twitter i no utilitzo el facebook, però una bona amiga (gràcies  Glòria!) m’ha fet arribar el link corresponent:  WWW. Directe.cat
[3] http://www.directe.cat/noticia/394753/resso-dels-tweets-anticatalans-sobre-laccident-als-mitjans-alemanys