dilluns, d’octubre 06, 2014

252.- Escàndols

252.- Escàndols.-

Es evident que no es poden fer servir targetes de crèdit, si no hi ha una prèvia autorització per usar-les, aquetes targetes, per part d’aquell/s que haurà/n de fer front dels pagaments de les despeses que amb elles s’han efectuat. Vull dir amb això que aquests usuaris d’aquestes famoses targetes de Bankia estaven perfectament autoritzats a fer-les servir, autorització que els hi venia per part de no sabem qui però que  queda evident i posa en evidència que aquests usuaris  mengen de les mans d’aquests que no nosaltres, els del carrer, no sabem qui son. No ho sabem qui son, però intuïm que formen part d’aquest estrany núvol que  aombra  tot l’Estat i que Antonio Baños defineix, crec que amb molt d’encert[1] com a l’Estrella de la Mort de l’imperi galàctic i que per a definir aquest núvol en forma més clàssica l’anomenem com oligarquia. Rato, Blesa i em sembla que 86 més, si no vaig errat, s’han polit més de 15 milions d’€ de la forma més simpàtica. Son personatges que ens fan creure que son els poderosos de veritat quan  tots ells no son més que Rigolettos-bufons al servei d’aquet Duc de Mantua desconegut o si és vol, mantenint l’acudit de Baños, petits Dart Vader anomenats com a  protectors de L’Imperi però sense la “Força” dels cavallers Jedi. Son titelles penjades d’un fil  que el titellaire pot tallar a la seva voluntat i deixar-los inermes. O, ans al contrari, donar-los-hi la “paga” amb unes “espècies” per determinar, depenent només de les “necessitats” en les que encara  puguin  ser útils. Ha estat aquesta  manifestació judicial la que, també era cosa sabuda, mostra que les grans  centrals sindicals hi estaven emmerdades fins al coll perquè, a més, en totes les fallides financiero – bancàries, per a no citar a les grans empreses fallides, els sindicats en formaven part del respectius consells d’administració i que en massa casos han afavorit els famosos ERO per treure’n els profits corresponents.

Em resulta evident, ministres inclosos, que tots representen uns interessos concrets, no tant personals com els que d’alguna manera ho son els dels que els paguen. Morenés està lligat a la industria armamentística, Guindos té molt bones amistats en el món financer, Cañete, en el seu moment i Soria, en l’actual, no varen fer escarafalls quan es va iniciar totes les prospeccions pel “fracking”, la senyora Mato té relacions,a través del seu marit, amb la sanitat privada, etc...etc... I si a Brussel·les com diuen que hi ha més de 15.000 “lobbistes”  a l’aguait, haig de pensar que de ministres “contaminats” n’hi ha un munt i arreu. Ve tot això últim perquè, com a escàndol econòmic més sonat, ha estat el tema CASTOR amb la fallida construcció del magatzem de gas prop de les costes de Tarragona. No entraré en els  estudis tècnics que han demostrat ser una pantomima del que havien de ser.  El cas és que el Govern Central, a la vista del desori i perill real de continuar en la seva construcció, decideix, tancar-lo (deixar-lo en estat d’hibernació) i a canvi (i pel que sembla estava contractualment estipulat) donar a la empresa constructora,  EUSCAL  UGS, casualment de la orbita   de Florentino Perez, una indemnització compensatòria, pel tancament de la planta, de 1350 milions d’€s. D’aquest pagament se’n farà responsable Enagas a través de la seva empresa filial Enagas Transporte, però aplicant posteriorment un cànon durant 30 anys sobre la factura del gas dels consumidors. Deduïm algunes coses. El projecta s’inicia amb Piqué com a Ministre d’Indústria i  tira endavant amb el PSOE (amb Clos i Montilla el davant del  Ministeri en determinades èpoques) amb la aquiescència, finalment, del Ministre Soria. En cap cas, pel que sembla, es denuncia un contracte públic amb una empresa privada que pretén fer negoci legítim però   en el que s’estableix que si, per la raó que sigui, el negoci fa fallida el Govern, és a dir nosaltres els consumidors, haurem de pagar els  plats trencats. Inaudit però real...!!!. És evident que amb els calés dels altres es poden fer negocis espectaculars. Però retornem al principi: qui belluga les titelles? L’Estrella de la Mort...?  Qui és responsable del desori? Quins interessos  representava en el moment de signar el contracte i qui el va signar? Dons aquesta vegada sembla que hi ha alguna pista: Bankia  (si, la mateixa de les targetes), Santander i La Caixa assumiran el finançament del deute de Enagas a canvi de mòdics interessos del que en resultran, per tot plegat uns 4000 milions d'€s al cap dels 30 anys... Sembla que aquesta vegada sabem qui son alguns dels titellaires..

Un altre escàndol, i no precisament econòmic, està, en la meva opinió, en la Llei recentment aprovada al Parlament sobre la homofòbia. Resulta, si no s’arregla, que en qualsevol actuació que s’interpreti com homofòbica, desapareix el principi fins avui inviolable de presumpció d’innocència i serà, segons la llei, l’encausat qui haurà de demostrar-la, la seva innocència. Un pel gruixut, oi? I dir això no vol dir que jo sigui homofòbic, que quedi clar i per si de cas...!

Del TGV  Barcelona – Paris, ja en parlarem un altra dia...

J. Vinyeta
6 d’Octubre de 2014




[1] La Rebel·lio Catalana.- Noticia d’una República Independent.-  Antonio Baños.-  La butxaca, 2013