dimecres, d’octubre 02, 2019

645.- El dia infamant


645.- El dia infamant .-

Avui és 1 d’Octubre, del 2019. Vol dir que avui rememorem, una vegada més, i només dos anys després, les destrosses de tot ordre  que varen fer la guàrdia civil i la policia nacional en els centres en els que gent de totes les edats i condicions i, en molts casos,  acompanyats de la família, només volia depositar una papereta  en una  urna. Mil ferits, alguns de greus, i múltiples destrosses en les estructures dels col·legis electorals, va estar el saldo d’una actuació desproporcionada sobre de gent amb les mans enlaire o asseguda terra...Tot i la repressió, gairebé dos milions i mig de ciutadans, vàrem desobeir i uns, entre el que m’hi trobo, no vàrem rebre perquè el col·legi electoral en el que estava, no va ser dels triats per repartir-hi estopa. Era el resultat d’aquell A por ellos...! alentit pels unionistes recalcitrants sent-ne  voluntàriament conscients de  que,  aquell crit,   no preludiava res més  que una ofensiva en contra de les llibertats individuals i col·lectives arreu que entenien convenients als seus interessos.

De tot allò, n’estem a l’espera de la sentència que, per uns fets considerats tutmultuarios, es deriva de l’acció judicial corresponent. Acció judicial plena d’irregularitats que haurà de corregir el TEDH amb seu Estrasburg. Però fins que aquesta correcció no arribi, la sentència crearà una jurisprudència repressiva que aquells del  A por ellos...!  també patiran.

Ignoro quina serà la resposta diguem-ne popular a tot plegat, però, sense ser violenta (cosa de la que no en tinc cap dubte, que quedi clar) sí que  tinc la sensació de que serà important: aquest de Madrid son tan llestos que han tingut la genial idea d’escalfar l’ambient adequadament per poder actuar de nou desproporcionadament que, pel què sembla ser, és el que més gràcia els hi fa. Tot plegat, perquè son incapaços d’entendre que els únics violents (demostrat fefaentment...!) son ells i, per una ideologia que en qualsevol moment es pot transformar en fum. Son incapaços, repeteixo,  d’assabentar-se, mal sigui mirant de reüll,   que totes les colònies han esta sotmeses a la violència metropolitana fins que aquesta violència que la metròpoli ha desfermat ha estat de suficient gruix perquè els colons o els sotmesos hagin dit prou, i acabar amb l’era colonial corresponent. En el nostre cas, amb la violència i la repressió permanentment administrades i com ha estat en altres casos similars, acabar amb l’etapa colonial és només qüestió de temps, i em sembla que no massa de temps...

La violència de les forces de l’ordre de l’Estat espanyol ja ha fet història. Recordant  Roosevelt al Congrés americà  aquell 8 de Desembre posterior al bombardeig de Pearl Harbor i   modificant les dates, em sembla que podríem dir que  aquell 1 d’Octubre de 2017 també serà   ...a date wich will live in infamy...”, per sempre, perquè no oblidarem.

J.  Vinyeta
1 d’Octubre de 2019