dijous, d’octubre 03, 2019

646.- Eleccions


646.-  Eleccions.-

No és que, personalment, em preocupin massa. Només cal escoltar el que  es diu en una precampanya, que fa quatre anys que dura, per entendre, com sabíem que així seria (perquè així ve sent des de la sentència famosa del TC l’any 2010), que els proposats electes no tenen cap altra projecte que destruir fins  a  cendres tota Catalunya, el seu Procés especialment, acollonir-nos, empresonar a tot el que xiuli, alliberar com diuen a Catalunya d’un President terrorista i  tot el que sigui imaginable fer, el que sigui, per poder mantenir que una Espanya miserable sigui subsistint  em els calés dels altres. Espanya no els interesa i la seva població anirà per on aquests la vulguin fer anar amb la sola finalitat d’obtenir el seu vot.

Tot i el panorama que plantejo, tinc el valor de dir que, tot plegat, no em preocupa massa perquè, no volent  ser atrevit, queda evident que  no son voluntàriament conscients de que  portant l’Estat espanyol, com estan fent, al pitjor dels desastres econòmics amb un deute ja impagable, s’enfonsarà tot, és cert. Però com sempre ens ha demostrat la història, Catalunya es tornarà a refer. Dit d’una altra manera: només aconseguiran endarrerir el que és, i des de fa un  bon tros, inevitable. Costa d’entendre, però la història (sempre la història que es va repetint...!) ens mostra la existència de personatges que creen sistemes d’adhesió incondicional a no se sap ben bé què però que belluguen les masses, a la gent, i que quan van perdent la guerra, els hi pregunten a aquesta gent incondicional si volen la guerra total, més total que mai... La resposta és, evidentment, positiva sempre. Però aquests aprenents de Goebbels, haurien d’entendre que, quan el seu mestre demana aquesta Totalen Krieg  és precisament quan ja s’ha iniciat la fi del III Reich: pocs dies abans, havia caigut Stalingrad[1]...  Vull dir amb això que, a tots aquests que bramen tant, també se'ls hi acaba la corda...
Entenc que aquesta aparent  despreocupació personal no es tracta   de pensaments quimèrics amb finals utòpics. La realitat és tossuda, recalcitrant i mica a mica va obrint portes que van ensenyant les vergonyes d’un Estat que malda per sobreviure com si estes en el segle XIX. En les dates que ens toquen viure tot se sap, però amb la diferència terriblement notable, que se sap, com es diuen ara, en temps real. Europa, pecant d’omissió,  calla, però Alemanya, Suissa, Anglaterra, Bèlgica..., s’han pronunciat en contra de determinades demandes jurídiques efectuades per l’Estat espanyol;  el TJUE ha de pronunciar-se de forma immediata, el Parlament Europeu també,  Estrasburg haurà de fer-ho a mitjà termini, i ja ho ha fet l’ONU, i la Human Rights Watch,  i partits polítics europeus, i altres organitzacions que actuen en defensa dels drets humans, i..., i ara, per arrodonir una mica més, la Comissió Europea fica a l’Estat espanyol en el mateix sac que a Turquia per controlar les actuacions d’ambdós estats amb les actuacions  estatals amb els polítics catalans i kurds respectivament.

Potser és el moment de recordar aquelles paraules d’en Cambó quan en l’any 34 es discutia al Parlament espanyol la suspensió de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya (aprofito per deixar clar que res és nou...): “No us feu il·lusions. Passarà aquest Parlament, desapareixeran els partits que estan aquí representats, cauran règims, i el fet viu de Catalunya subsistirà”.  De que serà així, no en tinc cap dubte.

I recuperant el tema electoral, tots aquests que només bramen contra Catalunya, ¿què pensen fer per millorar les condicions del espanyols,  amb els problemes econòmics derivats, per exemple, d’un Brexit imminent, o amb els derivats del crak de la Cook, amb els AVES semi aturats, amb les recents desfetes de la gota freda a l’est  de l’estat, o amb les   que semblen noves imposicions duaneres als EEUU amb els productes europeus, o... ?  No estaria de més que els hi fessin saber...

J.  Vinyeta
3 d’Octubre de 2019



[1] Discurs de La guerra total, al Palau d’Esports de Berlín el 18 de Febrer de 1943