dijous, de setembre 26, 2019

644.- De les detencions i del Dictador


644.- De les detencions i del Dictador.-

Estem en període electoral, amb la sentència a punt i amb Franco en primera  fila. Per tot plegat, més els oportuns fets policials d’abans d’ahir, estem en plena acceleració vers l’orgia de disbarats que tot plegat propicia i que serà  especialment aprofitada pels carronyers de sempre.

Mentre, no està de més recordar les detencions i fer, al mateix temps, algunes apreciacions que, tot i que no serviran de res pels implicats, si que ens retrotrauran a fets  que no ens son estranys i que responen al ADN impositor de qualsevol metròpoli. Recordar, per exemple, que el jutge Garzón ja va aplicar el criteri preventiu en les detencions que va realitzar abans dels Jocs Olímpics del ’92, amb els resultats de trista memòria. Confirmar, per exemple, i com algú ja va assenyalar a les xarxes, que, curiosament, aquests xicots eren vigilats des de feia temps i descoberts oportunament. En canvi, diguem-ho,  els atemptats d’Agost  del 2017 a Barcelona varen enganxar a les forces policials espanyoles per sorpresa i  als serveis d’informació amb els pantalons al garró, tot i que aquests serveis d’informació pregaven preventivament en una mesquita concreta...  Deixar constància de que, curiosament,  el fiscal Carballo és el que inculpà  als Jordis, als nois d’Alsasua i Tamara Carrasco[1], i que ha esta condecorat per la policia...

Franco està en primera fila perquè el TS aixeca el veto a l’exhumació de la mòmia. És una bona notícia. El que no sé encara és com es podrà evitar que Cuelgamuros continuï sent un lloc de pelegrinatges dels irreductibles recalcitrants de sempre, perquè  la creu que presideix la muntanya em sembla tant o més simbòlica del període  franquista  que la mòmia depositada sota d’ella. Potser fora mitja solució que d’aquella creu hi pengés una bandera republicana i convertir aquell lloc en  lloc de pelegrinatge de la gent de bé per deixar-hi testimon de la vergonya i ràbia que sentim davant dels assassinats que hi reposen a sota d’aquella creu. Al Iraq el major insult que se li pot fer a una persona  és llençar-li una sabata: ¿no podríem nosaltres també trobar la sabata  adequada i, al menys, en clara mostra de disconformitat amb l’actuació del dictador,  omplir amb ella el forat que hi deixarà la mòmia, i la basílica  també?  Estic convençut que hi ha gent amb suficient xispa (espurna) per trobar-la, la sabata.  Hi ens ho faran saber.

J.  Vinyeta
26 de Setembre de 2019