dimecres, d’octubre 09, 2019

647.- Moció inútil


647.- Moció inútil.-

Poques coses es podem dir del Show parlamentari ds dilluns passat.  Fernández, amb quatre escons, va iniciar l’aventura d’una Moció de Censura contra el President Torra a la que, com no podia ser d’una altra manera,  C’s s’hi va afegir deixant clar que Lorena Roldán seria la candidata a la presidència. Quan Rivera diu allò d’una possible aliança post electoral amb el PSOE  (imagino que després de rebre ordres del que el paga...), C’s intentà l’adhesió del PSC a la moció de censura, però de sempre he tingut la sensació de que Iceta és si més no murri  i no ha mossegat l’ham amb el que em sembla que sap  que hi hagués perdut  bous i esquelles...

Rajoy va muntar unes eleccions en ple 155  (21/12/2017)  pensant que la victòria era segura. I va resultar que el PP es va quedar amb quatre diputats, que les eleccions a Catalunya les va guanyar C’s amb 36  i que la victòria va ser precisament la menys desitjada i la més inesperada a Madrid, la del independentisme amb 70, resultat independentista que han intentat modificar barroerament. Amb aquests resultats, Arrimadas, que capitanejava als C’s, no va estar capaç  de presentar una proposta de govern que, com la de dilluns, hagués estat perduda. Així les coses, amb unes enquestes que no son massa favorables  ni al PP ni a C`s aquí a Catalunya, ambdós han necessitat de trobar  un altaveu amb el què  demanar als seus votants que no marxin, que els hi siguin fidels, per dir-los-hi que ja faran coses importants i necessàries...  

En aquests temps en que la legislatura catalana s’ha anat mantenint, Arrimadas, que es va passar el temps atiant la catalanofòbia, inclús des  de TV3, perdudes totes les esperances no ja de  de governar si no ni tan sols de ser protagonista seriosa en la política catalana a pesar de la victòria electoral (no confonguem serietat amb  virulència oratòria i/o provocativa...), se’n va a fer les Espanyes. Fernández, el líder d’un PP en hores baixes, continua a l’espera de “...que se congelen los infiernos...” per poder participar en alguna cosa parlamentària però, a pesar de voler donar  una aparent “culturalitat” dels seus discursos, no ha deixat de ser el plagista ocurrent d’Adlai Stevenson[1].

Ara tornen eleccions generals el 10 de Novembre. Necessiten imperiosament posar-se una i l’altre  tan a prop com sigui de la primera fila. I queda clar que només interessava això a partir del moment en que Lorena, amb més virulència inclús que Arrimades (quan no hi ha raons ni intel·ligència, la brama i l’insult solt ser la suposada base d’una imaginada oratòria constructiva...), és incapaç d’aportar les partides presupostaries adients  per fer el que, en l’exposició del suposat programa de Govern,  diu que farà[2].

Tot plegat un show en el que el President Torra, crec que intel·ligentment, no hi va voler participar: no calia perdre-hi temps.

Veurem de què els ha servit.

J.  Vinyeta
9 d’Octubre de 2019



[1] Adlai Stevenson va ser qui va pronunciarla frase  davant del comitè permanent de  l’ONU en demanar-li a l’ambaixador rus que respongués si  hi havia instal·lats o no míssils russos a Cuba. Stevenson li va dir allò de “ ...esperarem, Sr. ambaixador, la seva respost, si cal,  fins que es congelin els inferns...”
[2] Valgui com exemple la implantació del traductor de signes per a nens sords a les escoles...