divendres, de març 01, 2019

594.- Ineptes


594.-  Ineptes.-

Arriba l’hora en que els membres del Govern Central son cridats a declarar per aquells fets que aquí recordem tots i per confirmar les acusacions que apareixen en una instrucció que dia a dia va resultant més  ad hoc, perquè de violència només va haver-n’hi una.

Rajoy, Soraya, Montoro i, fins ahir, Zoido, es varen asseure al lloc dels testimonis per respondre les preguntes de fiscals i defensors. Les respostes es poden resumir en uns no sé, no recuerdo, no me consta,  carregant, en tots els casos, les responsabilitats apreciables  en centenars de gravacions de vídeo i de forma sistemàtica, als seus  subordinats: Rajoy declina en Soraya, Soraya declina en Zoido i Zoido declina de Pérez de los Cobos. En no poder-ho fer sobre de ningú, com en el cas de l’exministre Montoro, en parlar de la suposada malversació de la Generalitat,   declara que  “...no se pagó, però tenian la intención de hacerlo...”. Ara ens queda per veure en quin subordinat carregarà Perez de los Cobos la responsabilitats de tots aquells fets... Què hi ha de mentida, davant del TS,  en aquests no sé, no recuerdo, no me consta...? Son investigables per part de la fiscalia aquestes ombres que des de fora ens semblen sospitoses? I no poden crear sospites de fals testimoni al pròpia tribunal? (de totes maneres els entesos diuen que el delicte de fals testimoni és el menys perseguit en tot l’Estat...)[1] 

L’Estat espanyol va viure, i encara n’arrossega les conseqüències de les que de moment no se’n preveu un final, una crisi espectacular i els que n’estaven al front, no en saben res, no recorden res i les responsabilitats sobre les decisions preses tots les carreguen sobre dels seus subordinats o, precisament, en els que varen rebre les patacades (físiques i sagnants o patacades no tant físiques o sagnats però que deixen l’anima feta a miques, amb procés penal pendent o directament presó i exili). La pregunta que es desprèn és: per què l’estat espanyol necessita un govern que no pren decisions? Perquè el que en resulta evident és una flagrant ineptitud per governar, o no? I aquesta ineptitud, no mereix ni el més mínim retret, mal sigui?

És evident que tot plegat no està en les nostres mans. Però també és  evident que, per si en teníem poques, dia a dia  van afegint raons   al nostre voler marxar... perquè em sembla que inclús aquells unionistes  de bon cor, que també hi son, deuen experimentar una autèntica sensació de vergonya davant la flagrant ineptitud expressada pel seu Govern per resoldre problemes de clara indole política.  

El que ens ha de  sorprendre i hem de preguntar-nos és el per què, davant de tanta ineptitud i irresponsabilitat, encara no som República.

J. Vinyeta.- 
1 de Març de 2019




[1] El Tweed  de Jaume Asens respecta la declaració de Zoido és demolidor  https://twitter.com/Jaumeasens/status/1101191486497046528