dimecres, de març 20, 2019

599.- Vergonya aliena


599.- Vergonya aliena.-
S’han iniciat, en el Procés, els interrogatoris dels membres de la GC. Ignoro la graduació dels que hi intervenen com a testimonis perquè no hi he estat al cas,  però, els que he sentit,  m’han donat una sensació  de pobresa intelectual d’una banda i, per l’altra banda, d’un alliçonament pèssim, amb declaracions contradictòries i faltant a la veritat, com es va encarregar de mostrar la defensa,  fent que el interrogat finalment es retractés, després de forçar que el tribunal li recordés al testimoni   que estava sota jurament. Només ens va faltar allò de la bandera de Òmnium que aquell testimoni havia vista clarament i que, a l’hora de la veritat, no va saber definir més que  amb una concreció tristíssima que va omplir de riotes la sala:  un palo, una tela verde, con una raya... Pensant que son els testimonis  de la acusació, notem també el paparàs que hi està fent VOX. Em sembla que tot plegat deriva de que els testimonis es troben “embolcallats”  per una instrucció judicial llunyana de la realitat i que pot arribar a fer-los faltar a la veritat per ajustar-se, tot i els alliçonaments necessaris, al relat oficial.
Marchena, rearmant-se,  continua impertèrrit negant-se a projectar els vídeos, potser perquè sap perfectament que, amb la visió de la realitat, aquests vídeos deixaran clarament amb les vergonyes a l’aire als testimonis alliçonats i allò que, ja verbalment, les defenses s’encarreguen de desmuntar quedaria meridianament clar. Continuarà el judici, avergonyint-nos.
El tema dels llaços grocs ha acabat com sembla que havia d’acabar. S’havia de dir no fins que és pogués. I no sé si calia ficar-hi pel mig a  Ribó. Treure els llaços, en el meu entendre,  no ha estat cap victòria dels  C’s perquè tots sabem, i ells també,  que no sent-hi, els llaços hi seran. A vegades una resposta com la d’aquell Ajuntament, que en circumstàncies similars, va substituir el llaç per aquell  “Tu ja m’entens...”  és més intel·ligent  (del que avui encara se’n   parla) i ridiculitza més als maldestres pinxos que s’imposen sense raons. Els llaços no marxaran de Catalunya mentre aquells estiguin a la presó. I aquests que els fan treure, entren en la contradicció, una més, de considerar-los, als presos, com a polítics presos (i no presos polítics...) assenyalant el llaç groc com a element clarament polític. S'enten...? Tot plegat, perquè han de ser més ultres que VOX... Vergonya  aliena...!
J.  Vinyeta.---
20 de Març de 2019