dimarts, de setembre 12, 2017

483.- Després de la Diada

483.-  Després de la Diada.-

Com sempre, i fa ja anys, ha estat un èxit. I també com sempre haig d’entendre que, des de Madrid, faran creure a la resta de l’Estat que ha estat un fracàs, que tot plegat no és res més que una manifestació evident de quatre eixelebrats que, a més, ens porten als catalans  arrossegats com xaiets directes  al precipici. De Diada catalana res de res perquè només hi havia estelades i, com sempre i també des de fa anys, la majoria silenciosa és realment la gran guanyadora  De sempre és sabut que no hi ha pitjor sord que el que no vol escoltar perquè, encara que a Madrid no hi sentin, un cop “precipitats”, el tema català subsistirà.  El ball de xifres és el que és i,  com sempre segons ells, demostraran que el soufflé es desinfla. Però si les xifres oficials de la mani del 17 d’Agost contra el terrorisme donaven una participació de 600.000 persones, quanta gent hi  havia ahir?

Des de Madrid han esperat, amb independència del seu resultat, que passés el dia per a completar l’andanada. Res de nou, perquè faran els triples salts mortals sense xarxa necessaris perquè tot allò que el exaspera  i els fot nerviosos surti malament: nosaltres a intentar que vagi el millor possible. Però haig de confessar que hi ha una cosa que em preocupa, i és que hi hagi, abans del dia 1 O un acte violent que els hi justifiqui una intervenció  pseudo - militar. Acte que, tingue-m’ho en compta, pot estar dirigit a tal fi des de les clavegueres de l’Estat. Dic això perquè no fa gaire dies el portaveu del govern  central, Méndez Vigo, insinuava que un acte violent era el pitjor que podria passar. Però no em resisteixo a deixar constància del que aquest amic del govern, Cebrián, deixava escrit a les pàgines de  El  País[1] el dia abans de la Diada. Hi diu el següent:

“Este (el sistema polític) incluye las reglas para su reforma, y si alguien quiere cambiarlas al margen de ellas está abocado necesariamente a ejercer la violencia. Violencia en definitiva, aunque en grado todavía menor, fue lo que hubo en las últimas sesiones del Parlament de Cataluña. Los atribulados dirigentes de la secesión, ya casi constituidos virtualmente en Convención aunque ellos no lo sepan, deberían recordar que esa etapa revolucionaria desencadenó el Terror, única manera de acallar a los disidentes”

Segons Cebrian Albiol, Arrimadas i Iceta poden estar en perill arrel d’una incipient revolució, amb una Convenció ja en marxa... Però el que no ens diu Cebrian és qui serà el Robespierre de torn, qui personificarà aquell terror implacable que es pot derivar d’aquesta revolució. Imagino que pensa més en alguna de les CUP que en Puigdemont. Per tot plegat, estem atents. Muriel tornaria a predicar la revolució dels somriures. Pensem en ella i seguim endavant.



J.  Vinyeta
12 de Setembre de 2017