dilluns, de setembre 04, 2017

480.- Silenci i prudència


Penso que ha arribat el moment d’aturar alguna cosa. Aquesta gent de Madrid ens estan portant al seu terreny si seguim fent-los-hi el joc. Hem de dir prou i deixar que es vagin embolicant ells solets. El tema del Mossos no s’ha acabat, està lleugerament soterrat perquè ara totes les forces vives van esperant el proper dimecres, dia 6, per la gran festa. I les forces “mortes” continuen surant per les clavegueres. Però quan es doni la medalla als mossos, arrencaran de nou.   Des d’aquí no els hem  de donar corda perquè, si ho fem, la famosa motxilla etarra d’Atocha haurà estat fabricada pels mossos i lliurada directament per Puigdemont als etarres... només és  qüestió de temps. Així de clar.

Referent al tema dels  Mossos, crec que val la pena llegir l’article que Jordi  Graupera publicà en l’edició del dissabte al  diari ARA[1]. Sense  estridències, ens fa entenedors de tot plegat (el què, el qui i el per què) i arriba a una conclusió clara: “L’Estat i el seu corifeu a la premsa, han decidit que l’única alternativa que tenen és que la gent no vagi a votar. Amb aquest merder han acceptat el marc del referèndum per la via dels fets”. Es tracta de tenir present aquesta conclusió simple, però real i evident.

Tenim un repte i entenc que la millor col·laboració que podem  fer per arribar fins on hem d’anar, és deixar-los sols, tancar des d’aquí les polèmiques especialment obertes des del ministeri de l’interior amb el nostre silenci perquè, la sola finalitat d’aquestes polèmiques és que afectin directament el procés, que ja sabem perfectament  que és el que  pretenen.  Per tant, prou. TV3 ha estat la primera en practicar aquest silenci. Sap, com sabem tots, que qualsevol discussió - debat amb tota aquella penya, serà estèril. Per tal, és important que des d’aquí mantinguem silenci.

Sabent que llençar brossa serà l’actitud amb que ens “obsequiaran” des de Madrid, entenc que es fan necessàries, al menys,  tres  respostes per la nostra banda:  La primera, aquella tan coneguda, i en massa ocasions no practicada, de keep calm... La segona és la participació en la mani de l’11 de Setembre: omplir els dos carrers serà una evidència i ensems un advertiment que, a pesar de tot, des de Madrid intentaran minimitzar  com  ha estat sempre. Però si la resposta és massiva, no podran negar les imatges: tot lo més les censuraran.... I la tercera, evidentment, és anar a votar.

Temperar els nervis és necessari. Avisar el dia 11, molt convenient. Anar a votar és imprescindible.

Sabent dons com estan les coses i preveient que aniran empitjorant, aferrem-nos els matxos.  Somrients però seriosos. Pacífics i prudents... però de cara al repte que tenim davant.

J.  Vinyeta
4 de Setembre de 2017