dilluns, de novembre 03, 2014

261.- Expectatives

261.-  Expectatives.-

És  ben cert que estem a l’espera, expectants amb el que pugui fer el govern de Madrid el proper N9N. Sabem que, si no hagués estat per tot el merdé que els hi ha esclatat a la cara amb l’Acebes i Granados (aquest últim autèntic “martillo de herejes” quan es parlava de corrupció) no hagués passat res del que ha vingut desprès, convertint una costellada en un referèndum per a poder-lo impugnar i fent així  una cortina de fum de molta densitat, però penetrable, per tapar allò que realment és el més greu: corrupció a dojo en el partit i en el govern. Suposo que tots estarem d’acord en que ens han  ajudat molt des de Madrid per   arribar fins aquí. Però també és cert, al menys en tinc la sensació, de que estem esperant la traca final que en pot sortir el proper divendres, dia habitual del Consell de Ministres. Com també tinc la sensació de que celebrarem el que ens vingui.

No em crec  que no hagin volgut entendre res de tot plegat. Em sembla que, en realitat, han fet veure que no ho entenien perquè, tancats en un no sistemàtic que  els condueix enlloc, han deixat de banda la realitat social i política de Catalunya fent-ne una presentació esbiaixada a la resta de l’Estat. Utilitzant la Llei com a escut, se senten autoprotegits de tot el que volen evitar. Mentre, amb les seves decisions, ajuden, com ja he dit, que  la realitat socio – política de Catalunya, tremendament recalcitrant, vagi creixent en un sol sentit: és evident que algun dia els hi haurem de donar les gràcies per aquesta ajuda. Però ara quedem a l’espera de les últimes decisions que vulguin – puguin prendre al respecta.

Facin el que facin, arriba tard i malament. Tota imposició que des de qualsevol actuació judicial i/o administrativa  condueixi a impedir la votació no farà més que engrandir la festa, donar-nos la raó i fer que, internacionalment, quedi evident que l’Estat espanyol actua de manera autoritària.

Si hi ha, com s’espera, nova impugnació (tot i que el Jutge Vidal hi troba errors tècnics en la presentació de la nova impugnació, suficients com perquè no sigui admesa a tràmit pel TC)[1] veurem com el Govern  resolt la situació que es creï. Però faci el que faci, la gent sortirà al carrer diumenge perquè, es voti o no, la manifestació serà massiva.

Ja fa temps que resulta evident que tot plegat no te aturador. El President, tan habituat a les metàfores marineres, sap perfectament que per un vaixell dins de la mar no hi ha frens per aturar-lo, que  no se li pot posar un semàfor vermell al bell mig de la proa. I això és tan cert com que demà sortirà el sol.

Entrem en una setmana decisiva, és cert. Això vol dir que des de Madrid bolcaran tota l’artilleria pesada sobre de l’objectiu que no és altra que el moviment sobiranista. Per tant, aferrem-nos els matxos, perquè, pel han fet fins ara, tot és possible.

Mentre tant El Mundo, pel que sembla en permanent disposició de donar un cop de mà pel que convingui, a tret (les males llengües diuen que ajudat pel ministre de l’Interior) i presentat  l’Alcalde Tries com un defraudador. Els hi ha sortit malament, tot i que penso que el tret anava més dirigit a les municipals més que no pas al procés sobiranista, però no deixa de ser un escàndol més als que ens van tenint-hi habituats. El més greu de tot plegat és que les mentides amb la voluntat d’anular voluntats i ideologies terceres, no tenen resposta ni administrativa ni judicial: estem en un Estat en que la impunitat del poderós o de la titella que belluga, és patentment manifesta.

J.  Vinyeta
3 de Novembre de 2014



[1] Sent mal pensat, per què no traure’s una responsabilitat de forma que el TC hagi de retornar la impugnació per defecte de forma al Govern de Rajoy i deixar, en conseqüència, via lliure a la “costellada” de diumenge?