dimecres, de novembre 12, 2014

264.- N9N 1.0

264.- N9N   1.0.-

Està clar que la diada de diumenge passat i l’èxit de la convocatòria fa que, passat el fet en sí, els esdeveniments vagin amb  molta velocitat. I  això només  a fet que començar.

Hi ha hagut vàries notícies, a banda de les que podem considerar com  normal interpretacions dels resultats i els comentaris amb que s’acompanyen. La primera ha estat la conferència de premsa del President. Continuo mantenint que, a pesar de les intencions, el President és  conscient de que amb la seva proposta no fa res  més que cremar l’últim cartutx. La segona notícia és que  el cartutx ja  es va cremar ahir  amb les declaracions, posteriors a la roda de premsa de Mas, de la vicepresidenta Soraya, duríssimes,  al Senat en resposta al senador Cleries de CiU. La resposta, amb més duresa de la que l’hi és habitual, dona la sensació de que, ja  que el sector dur del PP insisteix en el desestimen de funcions del Sr. Rajoy (amb alguna demanda al respecta per part de VOX i, pel que sembla, per part també d’UPyD), la resposta de la Vicepresidenta em “sona” com a un inici de campanya personal per poder ser anomenada pel PP  com a candidata del partit a les properes eleccions que, dins del propi partit, no es descarta que hagin de ser avençades.  Tot i això, podria ser que tingués com a rival   directa a Cayetana Álvarez de Toledo, la  líder de Libres e iguales i que sembla ser que compta amb el vist i plau de la FAES i, per tant, directament del Sr. Aznar.

Per tant, i sense voler confondre objectiu amb mitjans, em sembla evident que anem directes a unes eleccions, que nosaltres convertirem en plebiscitàries, segons ja va assenyalar en el seu moment el propi President i que iniciarà una ronda de consultes al respecta. A partir d’aquest moment, començarà el calvari, perquè ho serà, per unificar criteris i definir la realitat del camí a fer,  especialment com es farà i, en arribar-hi, com desenvolupem el nou estatus.  No negarem que estem, una vegada més (i últimament ens passa molt sovint)  en un moment històric.

En un moment de la roda de premsa  va sortir el tema de l’anunci de la “querella”. La Sra. Alícia ens confirmava  a Tele5 (l’entrevista  es pot trobar íntegra a la xarxa) que el  ministeri fiscal es deu a qui el paga. Si no és així, es fa difícil d’entendre que la Sra. Camacho ens detallés, fil per randa, el què, quan i com de la querella. El pitjor és que ho considerem com a normal en el sentit de que ho donem com a una conseqüència esperada. La podridor del sistema és d’aquest gruix.

Finalment,  tot i que per reblar el clau, el Sr. Rajoy ha ofert avui, tres dies després, una roda de premsa. Tot i que amb to diferent al emprat  ahir per la seva Vicepresidenta,  to més suau però no menys contundent, no ha variat el contingut  d’aquell discurs. No a tot, com sempre, cap possibilitat d’obrir camins  de diàleg per a res que no sigui  tot el que fins ara ha estat en el seu ideari, afegint-hi, com a novetat, la negació  inclús d’una modificació constitucional que podés atendre la línea sobiranista. Tampoc ha sorprès el menys preu amb que ha tractat als participants en la festassa de diumenge passat. Amb la seva actitud, estic convençut de que avui, ara, ja som un quants centenars més de sobiranistes. Gracies en nom de la causa!

El Sr. Rajoy ha negat tenir coneixement de la “querella” de marres. El diari El Punt Avui, anuncia avui que la famosa “querella”  ja estava preparada  des de dimecres passat. Però si hi van haver-hi filtracions sobre del seu contingut, com ens pot dir el Sr. Rajoy que no n’estava assabentat? Realment només ho sabia la Sra. Alicia? I pensa el Sr. Rajoy que ens ho creurem, que no en sabia res? Innocent...!

Esperarem esdeveniments.

J.  Vinyeta

12 de Novembre de 2014