dijous, de novembre 06, 2014

262.- Ara, per dignitat!

262.- Ara, per dignitat!.-

Sembla que el fulletó arriba a la fi i només amb una nova imposició, institucional o no,  però més o menys violenta, se’ns podrà impedir el fet estricte de votar.

És ben cert que el Sr. Rajoy i el PP, si fan tot el que estan fent és perquè, en el seu diccionari no existeix la paraula diàleg, si no que només coneixen les paraules derrota i humiliació dels que entenen com enemics-opositors i els fets així ho corroboren[1]. I per això, en el cas català, els hi ha de fer molt mal especialment  que l’intent d’humiliació l’haguem convertit  en una orgullosa revolta groga, majoritària, pacifica i festiva que ens fa dignes d’allò que volem abastar. És ben veritat que de raons participatives en tenim un munt, moltes i de molt gruix, però  no podria ser que, per descuit, deixéssim la nostra dignitat, la raó necessària, en el calaix dels mals endreços precisament en aquest moment. La participació serà perquè a més la nostra dignitat així ho exigeix.

 La Generalitat i el President ja s’han definit al respecta i, per tant, em sembla que no cal parlar-ne més. Diumenge, d’hora, cap els llocs que tenim assignats, amb la cara ben alta i votar. Si per la causa que sigui no ens deixen, hem ser prudents amb  les possibles provocacions, no mossegar l’esquer i cap a casa, perquè ha de quedar clar que no som violents i que el nostre mal no vol aquesta mena  de sorolls. En qualsevol cas, en tornar a casa, haurem guanyat. I si no ens han deixat votar, la victòria haurà estat, internacionalment també, complerta.

El Govern ha denunciat al Govern Central davant del Suprem  i li demana que suspengui de forma cautelaríssima l’acord del Consell de Ministres de 31 d’Octubre passat pel què el Govern espanyol va impugnar el procés participatiu del N9N, i ho fa perquè entén que el Govern Central amb aquell acord abusa del poder i atempta contra la llibertat d’expressió, la llibertat ideològica (tal com expressades en la sentència del propi TC del mes de Març passat)  i el dret de participació dels ciudatans. Pel que sembla, aquest tribunal, el Suprem,  es pronunciarà avui o demà al respecta. És evident que sabrem la decisió que el Suprem prengui, però aquesta no ha de modificar la nostra, de  decisió.

A tot plegat hi podem afegir la Denúncia dels Càrrecs Electes de Catalunya davant les Nacions Unides, el Parlament Europeu,la Comissió Europea, el Consell d’Europa i L’OSCE[2] i que, si no ho tinc mal entès, estarà a la nostra disposició en el moment participatiu. És un text en el que posa sobre la taula les dificultats en que ens hi posen cada vegada que ens volem manifestar definitivament com a País. En cap cas les instàncies internacionals podran manifestar ignorància al que ens ve passant de forma massa habitual.

El President ha dit que enviarà una carta a Rajoy el proper dia 10 demanant  diàleg per poder realitzar un referèndum acordat. Si no hi ha res de nou, em sembla que serà cremar l’últim cartutx abans de la convocatòria d’unes eleccions autonòmiques que nosaltres farem plebiscitàries. Perquè no podem oblidar en cap cas que, a la fi, tot plegat està a les nostres mans i que ara, tot, depèn de la nostra actitud  i del nostre desig.

J.  Vinyeta
6 de Novembre de 2014




[1] El PNB sap perfectament el que li va passar a Europa amb la seva expulsió del grup demòcrata cristià a instàncies del Sr. Aznar, per no comentar la dura actitud amb els grups abertzales amb Otegi encara a la presó.
[2]http://estaticos.elperiodico.com/resources/pdf/2/8/1415190982282.pdf?_ga=1.121892937.395917950.1413904067