dimecres, de setembre 18, 2019

641.- Noves eleccions


641.- Noves eleccions .-

Tot i l’esverada d’última hora de Rivera, allò que pensàvem que passaria ha passat: hi haurà unes altres eleccions generals el proper 10  de Novembre. Dona la sensació (i pot ser molt pròxima a la realitat...) que les elits, l’Estrella de la Mort,  hi va tant o més bé sense control de cap mena. Fa  quatre legislatures que campen com i per on volen ja que la paràlisi legislativa els deixa les mans lliures per  continuar amb la seva impunitat, només cal veure els projectes de llei que queden aturats per apreciar la bondat  de la situació, i en valguin dos exemples: la famosa llei  mordassa o la llei amb la que s’havia de derogar la Reforma Laboral..

Però serà la quarta convocatòria en quatre anys, el que vol dir que hi ha hagut quatre governs en funcions i, diguin el que diguin i ho pintin amb els colors que els hi vingui de gust, en la caiguda d’aquests governs i en les convocatòries electorals hi ha hagut, en totes elles, un factor comú:  Catalunya i el Procés.

Catalunya i el Procés és la pedra a la sabata de  tot el món polític espanyol. Només cal escoltar les crides  permanents dels partits espanyolistes a aplicar el famós 155  (inclòs, encara que amb unes mínimes molt mínimes  reserves, el PSOE de Sánchez) per poder abraonar-se tant fortament com puguin sobre del País per deixar-l’ho tant esmicolat com puguin.

El què   és cert és que la sentència del Procés està a les portes. Però sembla que també està a les portes una incipient recessió, el Brexit que promet un final incert i, per si foren poques coses, l’Estat espanyol va generant un deute galopant. En tot plegat és com si Sánchez volgués anar fent temps per cada una d’aquestes situacions, per resoldre-les, si pot, una a una, donant-li l’esquena a aquella/es que més li convinguin.

Però hi una d’aquestes coses a la que no podrà girar-s’hi d’esquena perquè, si ho fa, amb tota probabilitat i a pesar de les bondats que al respecta li doni ERC, el govern que constitueixi estarà permanentment pendent d’entrar o no en crisi: com exemple els governs que, un darrera l’altra, han anat  caient...

Per moltes modificacions en el procés electoral que s’inicia, escurçant-la, la campanya electoral ja fa dies que ha començat, tot i a discreció d’alguns per aparentar un mínim de serietat en la situació. Però, per confirmar la transcendència i importància del Procés català en tot plegat, només ens caldrà escoltar els contingut dels suposats programes, amb la permanent  referència al Procés.

Només ens caldrà   voler-ho, repeteixo,  escoltar

J.  Vinyeta.- 

18 de Setembre de 2019