diumenge, de setembre 01, 2019

637.- De les sorpreses a les platges i alguna cosa més


637.- De les sorpreses a les platges  i alguna cosa més.-

 Ara resulta que, definitivament Barcelona és un perill. No es pot anar ni a la platja perquè hi van apareixen coses estranyes i sospitoses susceptibles d’explosionar i que la guàrdia civil ens ha d’arranjar. Ho fa  trobant coses que mai hi havien estat, fent-les explotar amb cura, sense que l’explosió es noti,  a una milla nàutica de la platja.

Barcelona està impossible per terra, amb violència més que extraordinària pels carrers, amb les vagues de RENFE; i per aire, amb les vagues en l'aeroport que converteixen en un calvari la sortida, el retorn de les  vacacions tan desitjades o els enllaços programats. Ara, amb les platges clarament perilloses, Barcelona esta impossible per terra, aire i  per mar. Es tanquen les platges, perquè el què és important  és posar Barcelona al mapa de les ciutats incòmodes. Fer perillar la “turistada” que ens arriba és l'objectiu (qüestió, d’altra banda, que alguns celebraríem...)

Però, anem a pams. Des del punt de vista de la violència al carrer, aquesta seria fàcilment eradicable si des de Madrid és modifiqués la Llei i que aquesta castigués les reincidències en els furts  i robatoris. El que no sé és si endurint la Llei hi haurà suficients presons donat el volum existent de violència en aquest aspecte  tant ben magnificat... Els  Mossos, han perdut les competències que tenien en la vigilància i controls sobre de les costes i aigües  marines catalanes. Pel que diuen, tal competència equivalia a un reconeixement explícit des d'Europa que  Ñ  en cap cas estaria disposada a acceptar.

Però, sense voler mal pensar, tot plegat té un moment clau que fa que els Mossos ens demostrin la seva eficàcia i deixin en evidència el  mal fer de la policia nacional: el 17 d'Agost del 2017, Barcelona rep una  patacada terrorista que és desmantellada  eficaç i rotundament  per Trapero  i els Mossos,  posant en evidència la preparació del Cos per aquestes contingències i, ensems,  l'obscura participació en els fets d'un imam que mantenia relacions amb el CNI i que aquest CNI en cap cas va posar sobre avís a la policia catalana de l'existència de la cèl·lula   yihadista  que s'estava formant, amb aquell imam,  a Ripoll.

Feia temps que des del ministeri del interior es boicotejava l'acció dels Mossos perquè anaven per davant amb rigor i serietat[1]. I l'objectiu des de Madrid no ha estat altra que la de mantenir Catalunya en general i Barcelona en particular, sota control i, a la que sigui possible, augmentar a 5 el grau d'amenaça terrorista perquè així l'exèrcit es podrà desplegar per tot el territori i controlar tot el controlable.

Ara, a les portes de l’11-S, del 1-O i de la sentència del  TS, és evident que  Madrid vol estar armat i en primera fila... perquè els hi preocupa més l’estat de coses a Catalunya que unes noves eleccions que es poden presentar el proper 23 de Setembre. I així anem...

J.  Vinyeta
1 de Setembre de2019



[1] https://www.publico.es/politica/terrorismo-catalunya-policias-nacionales-alertaron-yihadistas-2015-mossos-investigaban.html