dilluns, de setembre 09, 2019

639.- TV3: Arrimadas i FAQS


639.-  TV3: Arrimadas i FAQS.-

 TV3 va entrevistar a Inés, la montapollos. Aquesta noia no ha aprés res i no té  la més mínima intenció d’aprendre res. Manté intacte el discurs  dels anys que va estar aquí, al Parlament. Tant és així que torna a portar aquella mateixa carta de dimissió que li va entregar al Director de l’ens Vicent Sanchís en l’últim debat preelectoral celebrat a TV3. Insuportable i intolerable. Malcarada i de pèssima  educació, s’emprenya amb allò de la montapollos que Heredia  diu de posar-li davant dels nassos... Demostra el  baixíssim nivell dels votants als que es dirigeix, i ho empitjora   aconseguint fer anar minvant la seva figura a mida que va parlant i, per contrari, engrandint la figura de Lidia Heredia que ens mostra, una vegada més, la seva gran qualitat.  Sort que se la varen emportar, però em temo que ni allà la suportaran massa temps i ens la tornaran,  emprenyada i, pel que sembla, ara que va perdent ascendent[1]  amb Rivera d’acompanyant. Que  Déu ens agafi confessats.

Per arrodonir la setmana, FAQS inaugura temporada  mantenint la línia de l’any passat, és a dir amb  allò  de fer-la la seva, aconseguir que deixi definitivament de ser la nostra... El tractament que en la sessió  es va donar al President Torra en particular  i a l’independentisme en general, que com a mínim respon al 50% de la població de Catalunya, va ser gairebé humiliant ja que l’humor, si no és de primera qualitat, ha de ser prudent perquè si no fàcilment es converteix en un sarcasme difícil de pair. I el sarcasme, d’humor en té poc. Aquest món indepe, que és precisament el que entenia TV3 com la nostra, va descobrint el que sembla la intenció és convertir-la en la seva. Sigui pel que sigui, l’audiència del programa baixa a cada capítol (amb només un 14% del share aquesta vegada) potser perquè bona part de l’audiència dels FAQS té des de l’any passat l’ull posat en un  dels participants habituals, Israel[2] de nom i que és recordat des del primer dia pel seu dretanisme extrem. Pel que resulta,  arrel d’uns piulades pròpies d’un xenòfob a incendiat les xarxes i, amb el record de l’expulsió de Toni Alba, els espectadors han iniciat una campanya recollint signatures perquè no torni a sortir a TV3. En qualsevol cas i sigui la que sigui la decisió que prengui TV3, suposo que li toca decidir al Sr.  Sanchís a menys que decideixi directament la Corpo, el que és un fet és que l’audiència baixa i molts ens sentim incòmodes en aquest tracta que facilita l’assistència  a determinat periodisme que està a les antípodes de massa sentiments  comuns.

A  molts ens sembla entendre que la deriva de TV3 té el nord posat en la Catalunya Comuniària i, es clar, molts, repeteixo, el 50%  del cens oficial com a mínim, s’expressa amb idioma d’independència  amb el que TV3 sembla no voler combregar. Personalment i en massa moments, TV3  ja ha deixat de ser la meva. Especialment quan hi veig determinats personatges, freqüenment convidats que aprofitaran per fer mitings que res tenen a veure amb un dialeg seriós, ordenat i enriquidor. I si em passa a mi, entenc que no en soc l’únic. Potser és que la Corpo està còmode en aquesta situació.

J.  Vinyeta
9 de Setembre de 2019



[2] Israel Garcia-Juez, col·laborador habitual de La 13, Intereconomia, OK. Diario…