dilluns, de juny 24, 2019

623.- FAQS i Pérez Royo


623.-  FAQS  i  Pérez  Royo.-

TV3 a vegades ens porta al programa gent de conegut criteri que ens  alegren les carns.  No pas però sense   amargant-nos la nit des de  bon principi en presentar-nos algun dels periodistes que entraran en la tertúlia posterior,  periodista que resulta afí o membre directament de la caverna mediàtica. I, per allò de la pluralitat que obliga a qualsevol mitjà públic, ens porta amb massa freqüència unionistes perillosos, no per ser-ho d’unionistes, perquè d’això ningú és queixarà, sinó individus que, i no gaire en el seu intern, aspiren que Catalunya desapareixi. Que haguem d’escoltar,  com dissabte passat,  a  Bosch, president de SCC, franquista o, fa uns dies, al secretari de VOX, Ortega Smith, entenc que passa de la ratlla, perquè, a tots aquests se’ls pot trobar a diari en les emissions de caràcter nacional – espanyol. I qui vulgui, els té a disposició.

 Entendríem la presència d’unionistes  demòcrates en els debats. El que em costa d’entendre (i segur que no soc l’únic...) és la presència de dinamiters  als que se’ls hi fa el joc donant-los-hi l’oportunitat de dir-nos a la cara el contents que estarien i  ens estimarien si restéssim quietets. Per arrodonir, des  que la CCMA està en mans d’ERC, la qüestió, en la meva manera de veure (els programes i continguts), ha anat empitjorant, ampliant manifestacions d’aquesta trepa que no te res de demòcrata i sí molts (massa)  tics (per a dir-ho suau)  feixistes.

 TV3, certament, potser no cal que sigui la nostra. Però tampoc cal que sigui la d’ells... I en la meva modesta opinió, veient o escoltant especialment debats, i observant els que hi participen, dona molt més la sensació de que ja ho sigui la d’ells... Ens haurem de preguntar si aquest era o és ara  l’objectiu  de la Corpo i, nosaltres, actuar en conseqüència.

Però és ben cert que  dissabte ens varen portar al programa a  Javier Pérez Royo.  Empàtic, de bon parlar, amb coneixements més que suficients. I amb una valentia exquisida, ens explica les barbaritats que el TS ha anat fent, començant pel procés d’instrucció i acabant per la prohibició a Junqueras de prometre la constitució com eurodiputat... i ens afirma,  fins i tot, que Machena, i tota la sala, han prevaricat  i  hi  insisteix dient-nos allò de  “...y ojo, que estoy hablando de un delito...” Insisteix que Junqueras, Puigdemont i Comín acabaran al Parlament Europeu.  Es parla de la declaració de l’ONU sobre detencions arbitraris i el catedràtic ens afirma la pèrdua de qualitat que la justícia espanyola anirà patint  amb l’afer i amb l’arribada del tema dels eurodiputats al TJUE a Luxemburg... A TV3 a la carta, hi ha tota l’entrevista.

És ben cert que quan allò que hom pensa en què està passant, però que ens és de  difícil explicació per manca de coneixements suficients, i ens ve ratificat per algú de prestigi i amb coneixements més que adients en la matèria, sentim satisfacció i entenem que el camí que portem, a pesar de tot els pesars, és el que ha de ser. És que en ocasions es fa necessari que algú que hi entengui ens digui allò  que necessitem escoltar   perquè ens quedi clar que, amb la capacitat cognitiva de la que disposem, al menys intuïm la veritat.

J.  Vinyeta.-
24 de Juny de 2019