diumenge, de juny 23, 2019

622.- Supernova


622.-  Supernova.-

Diuen els que hi entenen que  quan una estrella acaba el seu combustible intern, explota i es converteix en allò que es coneix com un supernova,  que a la fi passa a ser un  forat negre... No em veig en pit de dir-ne gaires coses més  perquè els meus coneixements en la matèria son tant limitats que amb, tota seguretat, erraria.

Cito només el fet del fi de l’estrella, per a convertir-se en supernova,  per establir un símil en la situació en la que sembla immers l’ínclit Alberto Carlos Rivera. Sembla que l’estrella Rivera s’apaga, que tot i haver estat prop del sol oligàrquic, que l’ajudava a estalviar energia interna,  el seu combustible s’acaba  i, més ràpidament del que ell mateix voldria, es va convertint en una supernova. La gran patacada ha estat propiciada per las relacions de Rivera amb PP i VOX, i va estar-ne la puntilla  la que li ha donat Macrón en el moment  en que l’Elisi desmenteix, immediatament,  les declaracions de Rivera en les que afirmava el suport  del president francès  als pactes que C’s mantenia amb aquelles dues formacions, especialment amb VOX, a qui Macrón precisament  imposa un cordó sanitari a França (a M. Le Penn) i quan Europa, en general, posa també cordó a l’extrema dreta. La descomposició de C’s a Barcelona i el que sembla una proposta  des del PSOE perquè Valls agafi el ministeri d’afers estrangers, ajuden a que l’estrella de Rivera es vagi convertint en supernova. Sap que   ha guanyat  Casado, i  em sembla que és el que més li dol.

Tots sabem que en política, tot és possible... menys – com deia Tarradellas – fer el ridícul. I el ridícul és el que em sembla tem fer l’oligarquia que ha sustentat Rivera fins ara si el  nen no els hi surt l’obedient que hauria de ser, qüestió que ha de ser reconduïda immediatament. Però, es clar, Rivera també sap que C’s farà el ridícul i perdrà encara més de la credibilitat que des de les últimes eleccions generals ha anat perdent (a les autonòmiques, municipals i, especialment, en les europees), si pacta amb el PSOE després de la negativa rotunda que l’executiva del partit, amb Rivera al davant,  va aprovar al respecta.  Per adobar-ho un dels socis fundadors de C’s, Francesc  de Carreras, també li diu a Rivera  el que  ha de fer (pactar amb el PSOE...), prèdica a la que curiosament també s’hi ha afegit    Rajoy per veure si el PSOE deixa al PP definitivament tranquil amb el tema de la investidura.

Tot plegat, per Rivera, serà allò de sortir de la paella per caure a les brases...?

J.  Vinyeta
23 de Juny de 2019