dijous, de juny 13, 2019

620.- Vist per a sentència


620.-  Vist per a sentència.-

“...Ho tornarem a fer...”  Així s’ha acomiadat  J.  Cuixart del tribunal durant el seu torn d’última paraula, un acomiadament que entenc que recordarem per la dignitat amb que ha estat expressat. Crec que  és el millor epitafi a una causa judicial precisament imposada per castigar exemplarment  allò que vàrem fer..., substitutòria d’una acció política de la que, aquells a qui els hi tocava actuar des de l’Estat espanyol, es varen inhibir deixant que els jutges hi posessin remei, i deixant clar també que la política mai havia d’haver desertat del que li resultava incòmode.  Perquè la realitat ensenya que tot plegat ha estat un nyap de grans dimensions que les defenses han  anat corregint  durant aquests quatre mesos de judici, que ningú sap amb quin resultat, però si amb el temor, expressat per tothom, de que la sentència no vingui a deixar sense efecte drets basics discutits en aquest judici, com son els de reunió, manifestació i expressió, d’entre d’altres, que en poden resultar sacrificats o retallats, retornant  la societat  a  èpoques fosques de tristíssims records. En una  sala, pel que ja diuen,  fosca,  només hi ha brillat amb llum pròpia la  dels advocats del encausats que, a més, han anat posant sobre de la taula  el menyspreu amb que  el tribunal ha  anat  lesionant drets  de la defensa.   El judici ha quedat  vist per a sentència i tot el que ara poguéssim afegir sobre del seu contingut, no seran més que especulacions, especialment  entrant en la confusió que en massa freqüència presenten el desig i la realitat.

Gosaria dir que la societat civil sobiranista, independentment del que he comentat, té clar l’intent d’anorreament de l’empenta secessionista amb que s’ha bellugat aquets últims anys. Però sap també que aquest intent de decapitació, que  ha engarjolat i portat a l’exili al Govern sencer i amb desenes de  d’encausats de càrrecs públics o  de suposats col·laboradors, no ha aconseguit aquell efecte que   perseguia:  els resultats electorals en son una petita – gran mostra. Suposo que és per això que  el president Torra ens ve a dir que ja arribat el moment de bellugar-se...  i tornar-ho a fer... i no tinc dubtes de que la societat civil hi està a punt.

Esperar la sentència no  ha de voler dir, en cap cas ni de cap manera, aturar el Procés.  El clam per la  llibertat i retorn de tots ells, ha de ser permanent, certament. Però no és menys cert que el País se sent viu. I la demostració més fefaent d’aquesta vivesa  estarà en les mobilitzacions  a les que estarem cridats i a les que hi estem disposats a participar, deixant clar que allò que aquells inconscients i ineptes perseguien i varen forçar, no ha fet res més que augmentar, greixar i afinar  la maquinaria sobiranista. Que es noti...!

J.  Vinyeta
12 – 13 de Juny  de 2019