dilluns, de novembre 26, 2018

573.- Harntwell a FAQS.


573.- Harntwell a FAQS.-

Em va sembla entendre dissabte, a FAQS, que l’entrevista a Benjamin Harntwell, i la seva relació amb Bannon i amb tot el que representen, va causar sorpresa, escàndol i por. Certament no n’hi  ha per a menys donades les directius que aquesta gent propaguen i pretenen, perquè  son un important perill per a les llibertats, com  a mínim  latent. Potser el més definidor de tot plegat és que volen fer bona  aquella dita hitleriana, oposant-se a la immigració, de que  “L’Estat  que rebutgi la contaminació racial dominarà el món inevitablement”, aquella idea imperial de la que aquí ja sabem  de què es parla...

En aquest país nostre, però, no cal anar a cercar Bannon o Hartnwell, per trobar diem-ne similituds dins de l’oligarquia que ens domina: admiradors de Hitler hi ha  uns quants i franquistes,més. Si parlem des del punt de vista religiós, la història ve de lluny. Que l’Església ha estat des de Constantí, al Segle lV, lligada a l’anomenat poder temporal i aquest finalment sotmès a l’Església amb l’emperador Teodosi agenollat davant del bisbe Ambrosio de Milà, és cosa sabuda. Que la Inquisició va treballar arreu a favor dels governs, també és sabut  (Potser el cas més cèlebre, però ni molt menys l’únic,  és el referenciat per Aldous Huxley en la seva novel·la  Els diables de Loudun  explicant uns fets dramàtics de la inquisició francesa a les ordres de Richelieu...). En aquest Estat nostre, la Inquisició no és suprimida fins principis del Segle XlX. Durant el  Segle XX, amb la República es mostra  contra el poder que no li agrada  amb la famosa Pastoral del Cardenal Segura , o la dels Bisbes encapçalada  pel Cardenal Gomá  justificant el cop  d’estat de Franco, que sí li agrada i en el que s’hi mantén. A la mort del Dictador (sí, amb majúscules) el Concordat es manté i renova convertint-lo en Llei de difícil derogació al tenir el caràcter de tractat  internacional... i es manté durant l’actual Segle XXl amb les renovacions portades a terme des de Suárez fins  Rajoy.

L’església s’ha convertit en un ens social poderosíssim que acull sota la seva ombra organitzacions  com El  Yunque, quasi secreta i misteriosa, amb íntims amics a Falange Española, i que sembla ser la organització  que ha creat VOX, que dona cobertura a Hazte Oir  (els del Bus...) o afins com Guerrilleros de Cristo...(a Google se’n troben desenes...). L’OPUS sembla anar per lliure, però tots sabem  de la seva participació en el món polític i financer i de la seva ideologia ultra.

Per tant, sorpresa amb Harntwell? Cap. Quasi gosaria a dir que Harntwell i cía.  serien bons davant de la varietat d’espècimens de la nostra fauna  carronyera si arriba descaradament a la Moncloa.

J.  Vinyeta.-  26 de Novembre de 2018