dimecres, de novembre 21, 2018

572.- Desgavell absolut


572.- Desgavell absolut.-

Escàndols de forma continuada. La corrupció és la norma de determinats partits que d’alguna manera ostenten o ostentaran el poder. El Parlamento s’ha convertit en un plató televisiu en el que la intenció no està en el debat en sí, si no en crear uns titulars escandalosos dirigits als votants i en el que l’insult i l’ofensa semblen formar part de la política. Portar  el debat  pel camí del bon fer polític i social que els pobres mortals necessitem i demanem a crits sembla una pura quimera que Chaplin tornaria a portar al cinema. Només a faltat que el portaveu del PP al Senat (aquella cambra sense efectes  pràctics i que de cap manera, avui per avui, justifica la seva existència a no ser per l’acolliment de  les despulles que els partits van deixant pel camí...) mostrés la seva satisfacció pel resultat del canvi de cromos vergonyant entre PP i PSOE en la elecció del que hauria de ser el president de la cúpula judicial, afirmant que així ...controlaran [...] els jutges pel darrera[1]...

En tot plegat queden clares algunes  coses. Per exemple la gravíssima servitud dels vocals anomenats, disposats a votar a  qui els imposin com a mostra d’agraïment i submissió a qui els ha proposat en el càrrec, el que per sé qüestiona la seva imparcialitat. Una altra cosa que resulta evident és l’elecció del cap judicial a nomenar que farà possible el control  judicial des del partit tal com afirma Cosidó, jutge que queda en clara parcialitat.

Marchena, el jutge “proposat”, davant d’això, ens diu que plega, i el fet l’honora. Però, ¿serà capaç, podrà o voldrà, a pesar de tot el seu historial[2], de mantenir aquesta independència  per la que teòricament renuncia als càrrecs proposats? Presidirà la sala dels judicis contra els Consellers empresonats que, davant de tot plegat, l’han recusat novament. Però la justícia espanyola, en ple  descrèdit, continuarà esmicolant les institucions de l’Estat en que ens toca viure i negant les evidències.

J.  Vinyeta
21 de Novembre de 2018