dimecres, de març 29, 2017

440.- Operacions Catalunya

440.- Operacions Catalunya.-

L’ex ministre Margallo ens ha alegrat les carns  confirmant allò que ja sabíem, donada la insistència amb que el seu departament anava torpedinant les accions exteriors de  Catalunya (des de conferències fins a presentació de llibres, passant per la acció directa dels ambaixadors i cònsols...), però del que ignoràvem la part més fosca de tot plegat. Una de les  confirmacions  va estar feta a 13 TV fa uns dies. La frase de l’exministre és prou contundent: “Nadie sabe el esfuerzo que ha costado eso [la actuació diplomàtica davant dels Governs] y los favores que debemos a una cantidad de gente por haber logrado que hagan las declaraciones que han hecho[1]”.Com que el merdé que en va resultar de les declaracions va ser dels que es recorden durant molt de temps (la pròpia 13TV ja havia considerat, uns dies endarrere, a l’exministre com un  bon conspirador quan va criticar l’actuació de Soraya...[2]), Margallo va intentar  matisar les seves declaracions intentant fer-nos entendre que pels tals favors "No ha habido ningún tipo de intercambio de nada tangible, ni dinero ni nada". No sé ni si ho sabrem mai. El que sí  ha funcionat, tot i que Margallo ens digui que la pressió sobre dels Estats (els favors...) ha anat pel bon camí,  es que   el Procés  està en l’agenda internacional, perquè, agradi o no i en el pitjor dels casos,  Catalunya ha encuriosit a molts més dels que des de Madrid imaginen  tot i que ho intentin menysvalorar,  amagar o qüestionar. I si no, per què tants viatges diplomàtics?

Tenim Operació Catalunya a dintre (Fernández  Díaz) i fora del País (Margallo). Les dues operacions ja eren de domini públic, però ara, en ambdós casos, han quedat oficialment  confirmades. El que no hi ha manera d’aclarir és el que han costat,  què i quant s’ha gastat en aquestes operacions. Cosa realment  difícil d’aclarir donat el grau de corrupció en que es troba immers el PP i el merdé interior conseqüent; per la “clandestinitat” amb que s’utilitzen els fons reservats, i per les dificultats derivades, en aquest moment, d’allò que sembla una guerra interna entre  determinats grups policials que estan disposats a treure’n profit particular, esbandint inclús intimitats, que també eren sabudes però no confirmades oficialment, del rei emèrit.

Una altra Operació Catalunya és la que s’intenta muntar des del propi Parlament català. En aquest mateix context, a banda de les actituds dels directament oposats a tot,  hi podem afegir unes declaracions del portaveu del grup parlamentari del PP al Parlament de Catalunya, Alejandro Fernàndez que, sense despentinar-se,  només se l’hi acut afirmar que “que el referendum és un instrumento de baja calidad democràtica  porque es irreversible...[3] El conceptes i definició de les coses sempre ha tingut un caire de sorpresa quan el PP les volgut entomar. Possiblement sigui l’únic argument que no s’hagi utilitzat fins ara. Però és un argument de fàcil quallat entre els votants de l’Espanya profunda (i no tant profunda...) que obtindran  gratuïtament un raonament que els hi justifiqui el per què es fa necessari una oposició “democràtica” davant d’un fet que evidentment, en raó del manifest del Sr. Fernández, no ho és.  Així de senzill.

Finalment, recordar la famosa Operació Catalunya  engegada per Soraya i que no sabem en què va consistir. Però, com passa sempre en aquests casos, la caverna  la donava per bona sense definir tampoc el què  tot i que si deien saber el per què, qüestió que també ens és fàcil d’imaginar.

Com que res ha fet canviar al Govern de la Generalitat, Rajoy ha agafat el toro per les banyes i  ha vingut a Catalunya per tenir els seus minuts de glòria i poder dir que vol canviar les coses  i les  relacions amb Catalunya. Ens anuncia, davant de l’elit econòmica del País (el propi Florentino a primera fila...), inversions de 4000 milions d’€ en els propers anys (2017 – 2020). Com diu Bassas  a ARA, Bienvenido Mister Marshall...  Rajoy s’ha quedat descansat i satisfet. Però nosaltres no. Perquè quan els deutes de l’Estat per incompliments permanents  superen els 10.000 milions d’€,  és gairebé ofensiu que ens vulgui fer combregar amb ofertes que no son tals, que no son més que una nova repetició de totes les promeses incomplertes i que, en el millor del casos, es mantindran sobre el paper fins que convingui, com a pastanaga llaminera. Una demostració més de que Rajoy i els seus res han entès de la realitat del que passa aquí a casa nostra. I a aquestes alçades, amb l’actitud que sembla haver pres Rajoy com a definitiva,  difícil sembla que puguin arribar a entendre res de res.

Ens hem fet grans i  rebutgem pastanagues.  I a ser l’ase dels cops, i tibar d’un carro  el carreter del qual, a més, ens raciona el pinso. Penso que hi tenim tot el dret a rebutjar greuges.

J.  Vinyeta.-
9 de Març de 2017



[1] Les declaracions costen d’empassar, però estan integrament a
http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/margallo-revela-favores-debe-espana-otros-paises-por-hacer-declaraciones-contra-proceso-soberanista-catalan-5919718
[2] [1]Phttps://elcomunista.net/2016/11/14/garcia-margallo-cuestiona-politica-de-rajoy-hacia-cataluna/ ‘La vía de aplicar la norma y llevar todas las cuestiones a los tribunales es judicializar la vida política y eso nos lleva a un choque de trenes, a un conflicto, y eso es lo que hay que evitar’
[3] http://www.lavanguardia.com/politica/20170321/421066594317/el-ppc-cree-que-un-referendum-es-un-instrumento-de-baja-calidad-democratica.html