diumenge, de març 05, 2017

434.- Comentaris (CDC, Autobús)

434.- Comentaris  (CDC, Autobús)

La realitat ens posa en evidència que  l’antiga Convergència Democràtica de Catalunya està d’actualitat. Els judicis a Mas, Rigau, Ortega (tot i que era d’Unió Democràtica), Homs i, finalment, l’obertura del judici oral del cas Palau, posen a CDC en la primera plana. Un no pot deixar de ser mal pensat,  perquè l’actitud permanent del PP m’hi obliga i perquè, amés,  temo que les casualitats no existeixen i per tant em sembla veure una orquestració general al respecta. Com diu Iu Forn amb la seva habitual ironia en l’article El testigo protegido del 3%[1] val la pena que pensem en el que se’ns ve a sobre.

CDC està en primera plana perquè em dona la sensació de que, des de Madrid, és l’enemic a batre de forma definitiva. Mas, i tots sabem que de no haver-ho fet l’onada li hagués passat per sobra, obre les portes de Palau al moviment secessionista posat en solfa per l’ANC i Òmnium i, per aquesta posada a punt, el moviment agafa proporcions insospitades pel Madrid etern. La oligarquia, no  ha perdonat mai la transgressió que tal obertura de portes ha creat al sí de la “ autoritas” castellana, la qual mai ha acceptat un no per resposta si aquest no qüestionava el seu domini sobre de tot allò que entén com a propi de manera inqüestionable. El transgressor de la voluntat oficial ha de ser anorreat. I el primer transgressor que ha de caure és el que ho va ser primer: CDC. La teranyina s’ha anat teixint sense presses, però amb una clara efectivitat. Decapitada CDC, Pujol en primera opció (sense voler justificar res del que és injustificable, que quedi clar), Mas i Homs al darrere, que queda d’aquella CDC? Res, no queda res. No quedaran ni  els seus hereus.

Hazte Oir  forma part d’una organització denominada El Yunque, de trajectòria ultra i, segons resultats judicials[2], protegida pels Rouco Varela Boys i pels successors, que en tenen coneixement de la seva existència. HazteOir i el seu president Arzuaga son part d’aquesta secta (definida com a tal pel tracte que  dona als “afiliats”) i que a ella, més o menys oficialment, hi pertanyen o son afins altres organitzacions tolerades per l’estament eclesiàstic[3], però, en qualsevol cas, de tendència ultraconservadora. Per tant, ja sabem amb qui ens les hem de veure.

Respecta del famós bus i del seu cartell, poca cosa més a dir. És prou clar l’esverament polític creat i entenc que tot el que s’ha dit és prou i suficient per  fer-ho entenedor i plantar la llesca a una agrupació que, de poder-ho fer, en retrotrauria, en el millor dels casos, a la caverna preconciliar i al nacional catolicisme. Per tant, ja s’ha dit gairebé  tot.   Només afegir una opinió personal.

Aquests senyors de HazteOir que se suposa que son cristians, catòlics, apostòlics i romans, que  segur que se senten millors que la resta dels pobres mortals i en la possessió d’una veritat, la seva evidentment, inqüestionable, ignoren un dels pilars que sustenten la filosofia i la moral cristianes, una virtut bàsica, de les denominades  teologals,  d’aquesta organització que anomenem Església i a la que se suposa que pertanyen:  la caritat. La caritat es defineix, precisament com  “Virtut teologal, en la fe cristiana, que consisteix a estimar Déu per sobre de totes les coses i el proïsme com a nosaltres mateixos”.  Només cal apreciar la humiliació a la que han sotmès a tots aquells nens i nenes o inclús adults  diferents, o que se’n senten, per entendre que la caritat, per aquests il·luminats, deu de ser una altra cosa. Deixen clar en conseqüència quina és l’estimació que senten per a sí mateixos i entenc que suposen  que allò de la posta en pràctica i de l’exercici de la caritat és ben bé cosa dels altres.

Perquè quedés clar tot plegat, l’ex ministre Fernández Díaz ja havia  qualificat HazteOir com a organització d’utilitat pública.  Deuria ser un consell del seu àngel Marcelo...

J. Vinyeta.-  
5 de Març de 2017



[1] http://www.elnacional.cat/es/opinion/iu-forn-3-operacion-catalunya_140471_102.html
[2] http://www.elconfidencial.com/espana/2014-06-14/una-jueza-llama-a-declarar-a-rouco-varela-y-otro-obispo-sobre-la-secta-secreta-el-yunque_146046/
[3] http://www.periodistadigital.com/religion/espana/2015/12/17/santiago-mata-el-yunque-es-mucho-mas-que-una-secta-estan-esclavizando-a-personas-en-nombre-de-cristo-religion-iglesia-espana-libros.shtml