dissabte, de desembre 28, 2019

665.- Godot....-


665.-  Godot....-

Tot esperant Godot ha estat majoritàriament entesa com una gran obra de l’anomenat teatre de l’absurd. Alguns inclús afirmen que l’obra de Becket és la millor de les d’aquesta corda. Personalment sempre he tingut aquesta obra com a bon referent en quan es produeixen circumstàncies ens les que, com en l’obra, van passant els dies sense que passi res, sense que arribi Godot. I ara, i des de fa massa dies, ERC espera l’arribada de Godot, que no arriba  avui  però que, com en l’obra,  potser vindrà demà per la tarda...

ERC  està esperant Godot que, en aquest cas no és res més que l’informe de l’Advocacia de l’Estat respecta de l’aplicació de la ja famosa doctrina Junqueras  per al propi Junqueras encara a la presó,  després de la sentència del TJUE. Aquest informe haurà d’anar al Suprem i, finalment aquest decidirà. Entenc que son necessàries uns  aclariments  de les que  ERC no en parla o no en  vol parlar.

El primer és recordar que, quan el TS comença a veure que el delicte de rebel·lió trontolla i fa aigües estrepitosament, és precisament l’advocacia de l’Estat la que inclou en tot el plet el delicte de Sedició, que és bàsicament pel que s’ha condemnat a tots plegats.  Si la sedició no hagués estat inclosa, tots sabem que la qüestió  (les condemnes) hagués anat d’una altra manera.

La segona consideració, i que és deriva de la primera, és una pregunta que en diríem del milió: ¿com pot ara canviar l’advocacia de l’Estat una decisió que, en el seu moment va ser cabdal per a les condemnes? Que digui que s’ha d’aplicar la sentència del TJUE és una perogrullada, i dir ara que es la pròpia advocacia de l’Estat es va equivocar, es possible? De ser-ho, fins a quin punt podrien canviar les coses?

Finalment, i com a tercera consideració, la decisió, sigui quin sigui el contingut del informe de l’advocacia de l’Estat,  estarà en mans del TS, que és qui prendrà la decisió final. La fiscalia i les acusacions particulars del tribunal s’oposen a la alliberació de Junqueras (i demanen, a més,  la retirada de la immunitat de Puigdemont) Per complicar les coses,  que encara que no agradin han de tenir-se han compta, el TS, i  tots els que han estat anomenats i formen el moll de l’os del nucli dur de l’actual judicatura espanyola, ho han estat, precisament, per tots aquells als que no els hi  fa cap  gràcia que la investidura de Sánchez, i menys en les circumstàncies que estan plantejant-la, sigui un fet. Aleshores, què podem pensar que farà el TS?

ERC en tindrà prou amb un suposat informe sense saber quina serà la decisió final del Suprem?  Abans de considerar-ho, que tinguin clar que alliberar Junqueras és de justícia, però que Catalunya és més important. Entenc que hauríem de repetir aquella pregunta anterior: ERC en tindrà prou amb un suposat informe sense saber quina serà la decisió final del Suprem?  ERC ens hauria de respondre amb claredat aquesta última pregunta, més que res perquè tots entenguéssim l’actitud rels Rufian Boys i  precisar-nos fins on volen arribar i en quines condicions, per saber nosaltres si ERC formarà part de la pinya, per continuar  empenyent, contra tota oposició i a banda de les decisions represives o, un cop hagi arribat Godot, aniran per lliures.  I que consti que molts sabem perquè volem que se’ns respongui la pregunta...

J.  Vinyeta
28 de Desembre  2019