divendres, de desembre 20, 2019

664.- Clatellada


664.-  Clatellada.-

El  19 de Desembre d’aquest 2019, pot definir, en l’agenda de l’Estat Espanyol, un abans i un després: Europa assenyala amb el dit a la màxima autoritat judicial espanyola, en el millor dels  casos i dient-ho amb suavitat i amb un excés de generositat, com a inepta.  

Dic que  pot definir perquè ignorem, i no sense por, què farà aquesta Autoritat judicial i com resoldrà la papereta que li imposen. És realment la pregunta del milió.  Junqueras encara està a la presó; la fiscalia demana que se li executi la inhabilitació que té suspesa; la mateixa fiscalia s’oposa al seu alliberament; Marchena demana cinc dies de termini. El President  del Parlament Europeu diu que s’ha de complir la sentència del TJUE i que no n’admetrà discussions. Però la fiscalia espanyola demana, al mateix temps, la inhabilitació de Puigdemont, tot i estar a punt d’entrar al PE amb tots els drets i per la porta gran... El PP, C’s i VOX, bramen per la ferida infringida  al seu orgull, i la imatge d’un Puigdemont aterrant a Barcelona, amb els braços alçats celebrant la victòria, els embogeix.  I el PSOE dubta... La premsa unionista sembla que voldria donar la notícia amb lletra petita: a tots plegats els interessa més la inhabilitació de Torra, sentència donada i no casualment, en el mateix moment en que Europa es pronunciava en contra de la justícia espanyola.

L’Estat espanyol, en autèntic acte reflex del seu ADN, s`ha anat foten en un jardí que és un autèntic fangar i del que no en pot sortir si no és ple de merda. Rajoy, que tan ufanosament va presentant un llibre que difícilment ens podrem creure, va iniciar aquest desastre que, impasible el ademán, va demostrant a Europa quin és l’autèntic tarannà del país, fins a quin nivell arriba la merda que ofega al sistema democràtic que tant s’entesten en assenyalar des del poder però que, dia a  dia, per més INRI i per mal record de molts ciutadans, fa que ens vingui a la memòria una que en deien democràcia orgànica...

Ara, després de la clatellada, aquesta justícia que alguns entesos assenyalen com  prevaricadora,  tindria l’oportunitat de redimir-se davant dels injustament penats i exiliats, i també davant d’una societat, no cal pensar que només  sigui davant la   secessionista, que observa esverada la perillosa deriva que va prenent un Estat que navega ciant recercant velles glòries ens la ja ha començat a posar-s’hi el sol i a les que s’hi apropa la fosca  nit de lluna nova. Només se li demana que apliqui una sentència que ens ve a dir, com crèiem però que aquí es tractava amb prepotència imperial de no fer-ne massa cas, que la llei europea està per sobra d’una llei espanyola: llei espanyola, i justícia corresponent, que per a massa entesos i per a molts que no  som res més que ciutadans, han estat clarament polititzades amb fins espuris. Una justícia que es va treure la vena dels ulls amb la sola finalitat  de mantenir uns privilegis  concrets, de impedir la fi definitiva d’un imperi i que, per tals raons,  no ha estat possible de deixar-la a l’alçada  de les justícies europees (i no cal assenyalar precisament la d'Alemanya, o Bèlgica o Anglaterra) en les que els ciutadans de l’Estat corresponent si que hi  creuen (Suècia, Dinamarca, Holanda...) i que els d’aquí envegem profundament.

Que la classe política, gran responsable de la continuació i manteniment d’aquesta justícia ara assenyalada, justícia  que aquesta classe política ha anat muntant també a mida dels seus interessos particulars, faci, si no acte de contrició (qüestió que crec estructuralment  impossible), al menys una mínima reflexió de fins on han portat amb la seva deixadesa, ineptitud i corrupció a un País que va posar la sortida d’una dictadura duríssima a les seves mans i que, tal com va quedant demostrat, han estat incapaços de convertir-lo en allò que tots els sotmesos a la tirania, a la mort del dictador, desitjàvem.

Restarem a l’espera, desconfiats, de les decisions que aquesta justícia assenyalada acabi prenent. No prendre’n cap i deixar les coses tal com estan, també és una decisió. Però molt perversa, pot ser i tot massa perversa i de conseqüències imprevisibles...  En qualsevol cas, als d’aquí ens queda encara més clara la necessitat de marxar per poder crear de nou, i com a mínim, una justícia com la d’aquells països que envegem.

J.  Vinyeta
20 de Desembre  de 2019