dimecres, de desembre 18, 2019

663.- Avui, El Clàssic


663.- Avui,  El  Clàssic

TsunamiD, a cridat els seus  fidels a manifestar-se  al voltant del Camp Nou justa abans del anomenat  El clàssic, és a dir, o així m’ho sembla, abans, durant i després del partit Barça – Real Madrid que s’hauria d’haver celebrat el passat 26 d’Octubre i suspès per la tensió creada arrel de la sentència del TS (pronunciada el 14 abans) i perquè  el Sr. Tebas, amic d’aquestes coses, va imposar el seu criteri inclús en contra de la voluntat dels clubs. Avui es realitzarà aquest clàssic aplaçat.

 Però més important que el partit em sembla que ha estat, i sense discussió, la proposta del TsunamiD que, tot ha de dir-se, encara no sabem ben bé, a banda de les concentracions habituals en aquestes crides  en els llocs assenyalats, què faran els convocats. Baños ha piulat, i penso que amb certesa, que l’acció del Tsunami D  “... és  una manifestació en la que hi haurà un partit de fútbol...” Tot l’Estat està pendent d’aquesta manifestació que, una vegada més, voltarà per tot al món (s’espera una audiència del partit de més de 640 milions de telespectadors...). No sabrem la gent que hi participarà, bàsicament perquè la informació que últimament ens dona d’aquests fets la Guàrdia Urbana sembla allunyada  de la realitat (els mal pensats entenem que això passa des de que la GU de Barcelona està controlada per ERC, però deuen ser mals, molt mals pensaments...).

El que si ja sabem és que el pànic ha atabalat i molt a les forces vives de l’Estat que ha bellugat entre Mossos, PN i vigilància privada del  Barça a prop de 5000 agents (1000,400 i més de 3000 respectivament, segons dades oficials.  S’ignora el número de infiltrats amb la mateixa finalitat o potser amb altres finalitats més fosques...) que vetllaran per la seguretat dels assistents al camp i per la correcta realització del partit. Això, quan el propi TsunamiD que s’autodefineix com no-violent, que ha insistit en que les TVs podran retransmetre el partit, que els que ho vulguin el podran veure, que res de violència etc..., el que han aconseguit  ha estat  el donar un major altaveu d’abast internacional al lema que sembla distingir a l’agrupació, aquell Spain Sit & Talk,  als recons més inesperats i inusitats de l’univers. Potser que TsunamiD i el món independentista al complert, haguem d’agrair al Sr. Tebas aquell càstig que va voler imposar a la culerada suspenen el partit. El partit és important perquè hi ha en joc la titularitat provisional en la Lliga. Però de moment, TsunamiD ha guanyat i per golejada, ja abans de començar el partit...

Si malauradament arriba que hem de recordar aquelles nits posteriors  a l’anunci de la sentència, recordarem allò de La Síndrome de Sherwood que sembla va ser la  norma en la actuació  policial en aquells fets. Ens varen ensenyar què i com ho feien i ara, si hi tornen, se’ls  hi veurà el llautó. De repetir-se actes violents veurem, si hi son, qui son o qui seran realment els violents.

J.  Vinyeta
18 de Desembre de 2019