divendres, de novembre 29, 2019

658.- Esveraments


658.-  Esveraments.-

Em sembla que les forces vives, l'Estrella de la mort   de'n  Baños,  torpedinaran tant com puguin, i tant com creguin necessari,  tot allò que podés fer possible que Sánchez  arribi a formar govern amb els que ara hi té tractes. Els hi és inadmissible que els que volen trencar la  indivisible unidad patria, que tenen com  a  cap polític per més inri un condemnat per sedició[1] i que  aquells comunistes contra els que es va muntar una guerra (la purga dels vençuts encara dura i no més cal assenyalar, com a més elemental, la retirada de les llistes dels represàliats pel franquisme que  hi havia al cementiri de La Almudena, a Madrid[2]), puguin donar suport a un govern presidit  per Pedro Sánchez. Perquè, i enqualsevol cas, la salvaguarda dels seus interessos particulars, especialment els econòmics, és el que entenen com a realment important.

Aznar, incontinent verbal i amb el posat de superioritat habitual (a Castella diuen allò de dime de que presumes...) hi afegeix la nota càustica assenyalant que, en aquell possible suport, hi ha el d’un terrorista convicte i confés (en clara referència Otegi) oblidant que el Sr. Otegi va ser jutjat i empresonat  com a resultat d’un judici que Estrasburg ha qualificat d’injust, que tot i així ha complert la condemna assenyalada i oblidant que ell, Aznar,  quan intentava resoldre el problema basc, va qualificar ETA no de terrorista si no de Movimiento Basco  de Liberación Nacional[3] l’any 1998.  Ja sabem del cinisme en el que normalment es belluguen els polítics. Però hem de reconèixer que seran les hemeroteques (a les que ja avui hem de donar les gràcies per la seva existència) amb les que podrem  refer una mica la real història de personatges que, com el Sr. Aznar, fan gala de l’oportunisme  oportú, valgui la redundància, per ratificar el seu ego, donada  la necessitat permanent de manifestar la seva existència (recordem la famosa foto de Les Açores...?). Son,  i quasi ho pontificaria,  una colla de professionals amb molt poca estima de la seva professió  de la que només esperen el fruït econòmic i social que se’n deriva i, molt especialment, la satisfacció quasi orgàsmica de la seva actuació en aquests moments de auto suposada lucidesa.

Sánchez, Iglésias i Rufián es reuneixen. En trauran una aigua tèrbola amb unes suposades condicions que només satisfaran la investidura de Sánchez. En  referència a Catalunya, estaran a veure-les venir, com sempre. I de tot lo altra,  nari nan...nari nan... arribant fins on l’oligarquia no ho hagi pogut torpedinar. Temps al temps.

J.  Vinyeta
29 de Novembre de 2019