dimecres, de novembre 20, 2019

655.- Coses que van passant


655.- Coses que van passant.-

L’Estat espanyol va de sotragada en sotragada. L’advocat de la UE dona la raó a Junqueras i, en conseqüència, a Puigdemont i Comín dient que els eurodiputats reben la seva immunitat en el moment en que queden proclamats pels resultats electorals: automàticament el TS ha de sortir a corra cuita a marcar territori  en defensa del seu posat: ja sabem allò tant castellà de sostenella y no enmendalla... Ponsatí supera la primera audiència amb la justícia anglesa, com Comín i Puigdemont superen la seva a Bélgica. Amnistia  Internacional diu que els Jordis han de ser immediatament alliberats i tot i considerar que els altres acusats varen tenir un judici just, afirma que  han estat condemnats  amb penes injustes (cosa difícil d’entendre si considera que el judici va ser just...). Marlasca persegueix al Tsunami, desobedient civil noviolent, per terrorista i persegueix per tal motiu als que varen tallar la AP7, mentre que França els persegueix per desordres públics... Per reblar el clau (i per malfiança, ho reconec, em costa creure en les casualitats), el Tribunal de Justícia andalús, treu ara, en aquest moment, la sentència,  des de temps esperada, sobre d’aquell embolic dels ERO en el que hi estan enmerdats els expresidents Chaves i Griñan (aquest últim amb presó) i di-set càrrecs més del govern andalús del moment. Sembla que no és més que la punta de la piràmide que el PSOE, amb trenta anys de govern sense oposició, ha anat modelant i mantenint un feu captiu que li donava vots. Tot i havent-hi guanyat les últimes eleccions, el govern li ha esta arrabassat per C’s i VOX. Penso que les intencions d’aquets dos son les mateixes amb les que el PSOE mantenia el seu status.

En aquestes circumstàncies, Sánchez i Iglésias intenten formar govern volent ignorar la desfeta del PSOE a Andalusia.  Esquerra, de moment, i penso que només de moment, diu que no perquè, com que preveu eleccions a Catalunya  a mig termini, no li queda més remei que aparentar per no perdre vots aquí a casa. L’ombra de la suma d’escons entre PSOE i PP és realment molt allargada i no es poden descartar sorpreses que, ben mirat, no ho seran tant.

Mentre, el MHP Quim Torra s’asseu a la banqueta d’acusats pel tema  de les pancartes del Palau de la Generalitat durant el període electoral, pancartes que portaven ja no sé quants mesos penjades al mateix lloc. Com que veuen que per la via administrativa se’ls pot escapar amb una inhabilitació més o menys prolongada, el propi TSJC  han fet entrar el cas per la via penal al·legant desobediència no al ens administratiu  JEC, si no a una demanda  del propi tribunal  no atesa pel President.  Mica a mica, el MHP Torra es va convertint en l’objectiu a batre. Potser és perquè el tema europeu no els hi va gaire bé i necessiten una victòria interna per acontentar a tots aquells  que es passen   el dia demanant la supressió  immediata dels que no pensen com ells. Dia a dia ens van convencent més de que hem de marxar. Alexandre Delofeu, el matemàtic de la història,  parla de que l’èxit  ens arribarà durant els anys vint d’aquest segle...

J.  Vinyeta
20 de  Novembre de 2019