dilluns, de novembre 25, 2019

657.- Del PSC d’avui


657.-   Del PSC d’avui.-

Entenc que ningú, inclosa la majoria de militants del partit, posarà en dubta la deriva  clarament espanyolista que, des del  mandat de Navarro (encara que és en  el seu mandat en que el PSC trenca la disciplina de vot per dues o tres vegades  amb el PSOE...[1],  trencadissa  ja compensada  amb la famosa declaració del Congrés de Granada, redactat per  Navarro mateix i titulada  Ganarse el Futuro [2] , declaració que ja mostra moltes intencions dels socialistes catalans...), va prenent el PSC.  Només ha faltat que hi hagués la davallada catastròfica  de C’s  perquè Iceta s’afanyés a intentar entrar en el terreny que ha deixa lliure  Rivera en les últimes eleccions generals.

Tan és així que, a les primeres de canto, el  Sr. Iceta es despatxa afirmant que l’educació a Catalunya ha de flexibilitzar-se perquè el procés el que ha aconseguit és fer de la llengua un baluard anti espanyolista. Com això era poc, conclou que TV3 i Cat.Radio no son més que eines propagandistes del independentisme.  Iceta cau, per guanyar algun dels vots d'aquells que han quedat orfes de  C‘s de  Catalunya, en la temptativa d’esverar el galliner mentre el PSOE arregli la situació de la que està pendent, tan aviat com sigui possible i en la major tranquil·litat.

Perquè imagino que el  mentor del Sr. Iceta, Pedro Sánchez, no està massa de bon humor pel paper que ara li toca fer després d’haver guanyat unes eleccions que li han suposat la pèrdua d’escons, la mirada severa del barons del seu partit i, per rentar una mica la cara a tot plegat, el haver-se d’apressar a buscar una “entente”  ràpida amb aquells que li traurien la son d’entrar a formar govern... La mala maror en tot el PSOE ve acompanyada dels temors oligàrquics   que els hi causen la presència d’esquerrans, amb xalet això si,  en els  ministeris socials i blasmen d’aquesta possibilitat. L’amic Iceta, sempre disposat a fer-li un bon favor Pedro...por favor líbranos de Ranjoy... no dubta en  muntar un ciri  que distragui l’atenció de bona part dels catalans que estan (estem) pendents de la decisió d’ERC respecta de la investidura o no de Sánchez. I, per a fer-ho, prem els botons de la Llengua i dels mitjans audiovisuals. Però ho fa malament. Se li nota la poca traça, no en la presentació de les seves hipòtesis que no deixen de ser les mateixes que les definides en aquell document, atribuït a Maragall, anomenat Per Catalunya, i que tant difícil és traure de les entranyes del PSC, i que no dubto de, que si pogués, les posaria en pràctica immediatament,  si no en el voluntarisme en voler fer veure que el que ha dit no és el que va dir i en les que l'ínclit Zaragoza hi abundava.

Iceta vol ajudar a Sánchez. Catalunya està expectant en un sentit o altre davant de la propera investidura i una bona part pendent especialment de l’actuació d’ERC al respecta. Iceta entén que  el millor és que  Catalunya, especialment la independentista,  tingui en què entretenir-se. En temo, Sr. Iceta, que se li veu el llautó...  Però tot i això em sembla que no dubtaria en fer el que diu si un dia pogués fer-ho, no ho oblidem, perquè el PSC s’ha convertit, i des de fa temps, en el PSCE...

J.  Vinyeta
25 de Novembre de 2019...