divendres, de juliol 26, 2019

628.- Investidura fallida


628.-  Investidura fallida.-

Es fa difícil de saber el què, el per què, el quan i el com de les suposades negociacions entre el PSOE   i Unidas Podemos. No haver-hi estat present, obre les portes a qualsevol tipus de informació que es vulgui donar, inclosa la que va venint  dels que   hi han pogut participat directa i presencialment i que en cap cas assumiran responsabilitats en la seva actuació, que sempre podrem considerar que  no son més que especulacions. Sigui com sigui, la votació ha estat la que ha estat i el Reino de  España  està de nou amb govern en funcions al menys, així ho sembla, fins el 23 del Setembre proper i amb la possibilitat de retornar al inici de tot plegat anant a unes altres – noves eleccions generals. 

La culpa sempre és negra i no la vol ningú. Per tant, qui em sembla que quedarà com a dolent de la pel•lícula serà Iglésias i els seus. No perquè ho siguin, qüestió que ignoro, si no perquè em dona la sensació que la “dolentia”  es dirimirà en l’espai mediàtic. I, posats aquí, en aquest punt, tinc la sensació de que el PSOE té més accés als mitjans mediàtics  de tota mena que Unidas Podemos.  Si s’ha  d’anar a noves eleccions, em sembla que Iglésias i els seus hi perdran més d’un llençol, de la mateixa manera que em sembla que Sánchez i Casado aniran amunt i es plantejarà, novament, un bipartidisme tot i que sense excessives possibilitats de govern, cap d’ells, majoritari.

ERC continua amb el mal gust de parlar “del  seu presoner...” i oblidant-se dels altres. No és la primera vegada (recordem allò de  Free Junqueras) Ni és la primera vegada en que obertament, presentant-se com a partit d’esquerres, ofereix el vot  del seu grup per abstenir-se de forma que, si hi hagués hagut acord Sánchez – Iglésias, hagués facilitat la investidura del Candidat del PSOE.

 Que JxC doni la Diputació de Barcelona al PSC entenc que és greu, molt greu. Però que ERC pretengui que un dels artífex directes de la aplicació del famós 155, després de les  constants referències a la indissolubilitat del Reino i remeten la solució catalana a l’estricte compliment de la llei, o que ens insinuï amb més o menys “cripticisme” un retorn a un nou estatut, després de tot plegat, repeteixo,  que ERC, amb la seva actitud passiva en aquest cas, vingui en coronar a qui ens ignora tant que ens ve a dir que el problema català l’hem de resoldre nosaltres els catalans, és a dir   que ell, com a cap de govern, se’ns  hi  desentén, és encara, en el meu entendre, més vergonyós i molt pitjor que la jugada de JxC. Perquè  podria ser que JxC no fes res més que una revenja pel que ja ha fet ERC en massa Ajuntaments (cap de les dues coses em sembla correcta, ho deixo clar). Però ara ERC donava el garrot a qui sabem que el tornarà a utilitzar com i quan li convingui i en contra , per  més INRI, dels seus suposats postulats independentistes que ara, per més que ho intenti, ja no ens podem creure. No fa massa dies ERC ens deia que no entenia que s’anés a Madrid si  no era per entrebancar-ho tot. Ara resulta que menja del plat que el PSOE li posa a taula, li agradi o no. Però sempre el troba bo...

Només ens ha faltat que Abascal, que cada vegada em recorda més aquells discursos feixistes dels anys trenta, fes referència a Unamuno. No sé si realment coneix el discurs famós en que diu allò del “Vencereis però no convencereis...”. Li deixo anotades un parell de referències de les moltes que i ha a les xarxes per si se’l vol llegir complert..[1].

Estem a l'Espera del que pugui arribar al 23 de Setembre...

J.   Vinyeta
25 de Juliol de 2019