diumenge, de maig 27, 2018

536.- Millo i Carrizosa


536.-  Millo i Carrizosa.-

El Sr.  Millo ha resultat ser un bon deixeble del mal recordat  Fraga, quan ens va dir, sense embuts, allò de “La calle és  mía...” És el que ens repeteix oblidant, o potser sent clarament conscient, que només les dictadures es mostren propietàries de tot, el que  inclou, evidentment, el carrer. Les limitacions de drets son pròpies de governs en les que Millo sembla que és per on millor es belluga. Perquè resulta, segons ell, que uns poden reaccionar amb violència i, perquè això no passi,  els altres no convé que es manifestin. I si ho fan, que s’atenguin a les patacades que els seus pupilos els hi fotaran, beneits per la policia  nacional, guàrdia civil i mossos, que no sembla, aquests últims,  que estiguin massa per  la feina...

El Sr.  Carrizosa sembla voler ser més llest.  En un moment en que la seva cap de files no hi és, aprofita per mostrar paquet. I com que és un bon provocador, vol traure un llaç  groc que hi ha posat en un seient del Parlament que està just davant d’ell.  Està dient a tota la colla de feixistes emmascarats que recorren els carrers de Catalunya com han d’actuar. No cal ni respectar el Parlament...  A partir d’ara, tenen barra lliure. No és conscient del disbarat que ha fet ni del favor internacional que  ha  regalat a la causa republicana:  els pinxos només actuen perquè es pensen que la tenen més llarga i el cervell no sol ser una eina que facin servir. Però tot és curt... Però no per això té excusa alguna.

Srs.  Millo i Carrizosa: us heu entestat en voler fer entrar el clau per la cabota. Passareu arrossegant l’odi al que serviu, desapareixereu del món polític quan ja no sigueu útils, per les raons que siguin, als interessos dels que us paguen (no pretengueu fer-me creure que actueu per una ideologia sacrosanta i no per a defensar unes garrofes que, dia a dia, es van posant més cares...) i, a pesar dels intents constants de reduir-nos a un pur estatus antropològic, Catalunya subsistirà. I quan vulgueu mirar endarrere durant la vostra  marxa, veureu que hi ha quedat un País sà,  que ha tingut la bonhomia de no apedregar-vos mentre els vostres us fotien fora. Guardarem els noms i la vostra història perquè les generacions futures sàpiguen qui éreu i com us vàreu comportar amb un País que podia haver estat el vostre, però al que hi vàreu renunciar pensant que, llogant el cul, en trobaríeu un on serieu avaluats i premiats amb condescendència. Mentre aneu marxant, repetireu  allò que ja va dir un dels vostres,  fa anys,   “Que error, que inmenso error...”  Serà la vostra creu.

J.  Vinyeta.-  
27 de Maig de 2018