dijous, de juliol 27, 2017

470.- De les vagues

470.-  De les vagues.-

Barcelona sembla ser la capital més socialitzada del món. Demà torna ha haver-hi vaga de taxis a la ciutat i anunci de “marxes lentes” per a col·lapsar-la. Ahir i avui l’aeroport de Barcelona  col·lapsat de nou pels vigilants de seguretat, dilluns  hi havia l’acostumada vaga de metro que es va mantenint cada dilluns des de fa més de tres mesos... Vaga dia sí i dia també que  ens deixa  als ciutadans indefensos. 

Avui dia és  la ciutadania la que és l’autèntica víctima per l’existència dels drets d’uns i el  no respecte dels drets d'altres. Ha d’acabar-se una situació en la que una minoria que se sent afectada en la seva i particular situació laboral, per molt dramàtic  que se’n derivi   el resultat,  pugui alterar la vida d’aquells que no volen, i que  no tenen perquè voler, ser solidaris amb el problema personal concret. Per evitar aquesta negativa de solidaritat, els vaguistes imposen una solució fàcil: socialitzen la vaga que no és més que imposar a la resta de ciutadans (tot i que infinitament més nombrosos) la seva problemática estrictament particular... El resultat no es altra que  el ciutadà indefens  es troba obligatòriament “solidaritzat” amb els vaguistes, i el fan actuar de suposat grup de pressió. El pitjor arriba quan aquells que tenen assegurat el seu lloc de treball es declaren vaga. En aquest cas, aquell principi que és a la rel de la raó de la vaga, la conservació del lloc de treball, no existeix. Esperpèntic.

Solucions? No es tracta de discutir el dret de vaga. Es tracta de que, d’una punyetera vegada, es respectin, al mateix temps, els drets de la ciutadania no vaguista que, per la vaga, queda subjecta a la utilització d’uns serveis disminuïts o inclòs nuls, afectant el seu desenvolupament habitual i diari.  Queda clar que els Poders Institucionals (Executiu, Legislatiu i Judicial) s’abstenen de complicar-se la vida i no prenen cap decisió a fi de que els drets dels ciutadans en general siguin també i sistemàticament respectats. No confonguem les dues qüestions plantejades que son ben diferents, que quedi clar. I aprofito per  recordar als Poders que qui els paga és precisament aquesta ciutadania putejada, putejada repeteixo per la voluntat impune d’unes minories que ens fan esclaus de la seva problemàtica personal. És molt estrany el que estic denunciant? Podria ser que els ciutadans no tinguessim cap més dret que el “trágala”? A veure  si algú te el valor d’explicar-nos-ho.

J.  Vinyeta

26 de Juliol de 2017