dissabte, de juny 17, 2017

460.- Comentaris (Mossos, rescat, pensions)

460.-  Comentaris (Mossos, rescat, pensions)

Mossos.- Queda clar que els catalans només  comptem  en/per l’Estat espanyol com a súbdits, en cap cas com a ciutadans: els indepes i els unionistes, tots. Queda clar que, en raó del Procés, tots els catalans  hem de ser castigats per igual per l’Estat espanyol. Queda clar que  l’antiterrorisme a Espanya  no és viu de forma global, sinó que va per zones geogràfiques i ja se sap que els súbdits estan a l’albur de totes les inclemències, incloses les  geogràfiques. Queda clar que Europa també entén que això de l’Europol ho pot administrar Rajoy i companyia arbitràriament i en perjudici inclòs dels ciutadans europeus que  visiten  Catalunya,  sabent, a més, que la Junta de Seguretat  Espanya – Catalunya fa més de vuit anys que no es reuneix... Tot plegat és greu, molt greu...!! M’agradarà sentir Albiol, Arrimadas i Iceta justificant tot allò que quedava  clar i, ja posats, com defensaran la negació de l’Estat a l’ampliació dels Mossos, fent perillar la seguretat també dels seus. Castella té un refrany molt adient i aplicable al Govern Central: “...actúa como el perro del hortelano: ni come ni deja comer...” Amb les distancies evidents, em recorda també  allò de "... Antes partía  que doblá..." de la ex Ministra de Foment.


Ara resulta que allò que no ens havia de costar un duro, el rescat bancari famós de més de 75.000.000.000 d’€ (hi he posat tots els ceros necessaris...), ha estat un enredada més de  Rajoy, Guindos i Montoro. Se’ns diu, i sense vergonya, que d’aquella fortuna només han estats retornats 15 mil  milions.  Els altres 60 mil milions sortiran de les nostres butxaques. La gravetat  és evident si a més tenim clar que les famoses  proves  d’estrès bancaries, que han resultat com es veu  molt poc fiables,  fa que els que hi entenen  preludiïn un nou rescat en pocs mesos. Si això passa, com se’n sortirà Espanya...?


Posats a voler saber coses, em sembla que hauríem de demanar els comptes de la famosa Guardiola de les pensions que s’han polit de la forma més simpàtica.  Tots els diners s’han gastat amb les pensions? No hi ha hagut cap  “fuga”?. Penso que ens haurien d’ensenyar els comptes, o no?

J.  Vinyeta

17 de Juny de 2017