divendres, de juny 16, 2017

459.- Comentaris  (Estrasburg, Raimon)

El Tribunal d’Estrasburg ha esmenat la plana a tota la Justícia espanyola, deixant en evidència que  qui tenia raó era el Tribunal Superior de Justícia del País Basc. Atutxa, Knörr i Bilbao varen ser inhabilitats per la Justícia espanyola per no doblegar-se a les exigències d’Aznar que demanava la il·legalització de Socialista Aberzaleak el 2003, amb un sentència que Estrasburg entén com clarament injusta. Tot el recorregut jurídic posterior va culminar amb la sentència condemnatòria per desobediència  del TC. Ara, Estrasburg dona la raó als encausats i posa en evidència el sistema judicial espanyol.

L’Estat espanyol hi torna. Catalunya proposa una nova relació entre les dues Nacions, i Rajoy i els seus només tenen respostes judicials, amb inhabilitacions incloses. I crec que s’ho hauria de rumiar perquè tornarà a rebre una segona plantofada més sonora, per reiteració...

En Raimon s’ha emprenyat. Que jo recordi, ja ho va fer una altra vegada, fa anys, en un programa d’en Puyal a TV3, quan un dels participants va tenir el valor de dir-li que, en la seva opinió, cantava molt malament.  No es tracta de discutir l’aportació al món de silencis llargs en el que s`ha bellugat durant tota la seva vida. Però d’aquí a retreure-li al President que no va anar a cap dels seus últims concerts, entenc que hi ha un  abisme  en que hi cau i que em sembla deixa palesa una especial deïficació  personal, que ja va manifestar en el programa d’en Puyal, i que no tenim perquè acceptar. Raimon canta, i cobra per a fer-ho (cosa que ningú discuteix que no hagi de ser així, que quedi clar). Però ni jo ni ningú té l’obligació d’anar-lo a escoltar. A Raimón  no li agrada, ho entén com un greuge personal i, amb la acusació, intenta afegir algun punt  més de valor entre els seus fidels i un bon punt de culpabilització als que no ho som tant, de fidels. Però no voldrà saber que molts entenem que s’ha equivocat.

J.  Vinyeta

16  de Juny de 2017