dimarts, de juny 13, 2017

457.- Montoro assenyalat

457.- Montoro assenyalat

El TC ha qüestionat tota la majoria d’accions – lleis i també presumpcions, en els casos en que, ja fos d’ofici (les menys) o per denúncia,  entenia que qualsevol “manifestació” podia suposar un trencament d’aquest ordre constitucional que manté l’Estat espanyol i  que no entrarem en discutir en aquest moment.

La realitat està en que no ho fa sempre si no que actua, en general, amb un interès polític remarcable. Si no fos així no es pot entendre que determinats articles de l’Estatut de Catalunya del ’76, que el PP va denunciar com a revenja, per no haver participat en la seva redacció, i que varen ser suprimits amb aquella sentència ignominiosa del 2010, continuïn plenament vigents en altres estatuts d’altres Comunitats.

Dic això perquè queda clar que el TC fa el que l’interessa o convé especialment al seu manteniment (estrictament crematístic en massa vegades) i cau, en la meva  opinió, en contradiccions estranyes amb les que deixa  molt clar quin és el tracta que dona a la Metròpoli, que és qui oficialment paga al TC, i el  que dona a la “perifèria”, i especialment a Catalunya, de qui precisament la Metròpoli treu bona part dels calés que utilitza per pagar al TC. Per a dir-ho ras i curt: la Metròpoli tracta les perifèries, i especialment a Catalunya, com a unes colònies. Què exagero? Dons em sembla que no perquè, en tractar una qüestió gens menor com un Decret de Montoro, que va permetre que els que tenen calés fora del país en declaressin uns quants a un preu irrisori (els que hi entenen afirmen que el cost de les famoses i minses “floracions” varen estar finalment al voltant del 3%, mentre que els ciutadans normals  estem pagant molt més de deu vegades del que varen pagar aquests), el TC ha trigat cinc anys a prendre la decisió de dir-nos que el decret-llei de Montoro és anticonstitucional. Si hagués anat amb la diligència adequada, els mateixos aquells que hi entenen afirmen que s’haguessin pogut recaptar més de 5000 milions d’€ davant dels 1200 que és varen fer efectius. En canvi, ¿quant triga el TC en assenyalar com a  inconstitucional una declaració del Parlament, del Govern, o d’algun del seu membres, de Catalunya...? La resposta la sabem tots:  Hores...! És la gran diferència. La Metròpoli ha d’estar “protegida” i a la colònia se l’ha de tenir collada... Per més INRI i perquè no hi hagi cap dubte,   el TC no anul·la l’amnistia famosa, de forma que queda així consolidada... Queda clar o no?

Montoro, serà enviat a la fiscalia pel TC per haver  actuat inconstitucionalment i amb presumpta prevaricació?  Mas i companyia hi varen ser enviats... Tracte colonial, o no?

J. Vinyeta
9 de Juny de 2017