dimarts, de juliol 14, 2015

318.- Comentaris (Llista única, PSC).-

318.- Comentaris (Llista única, PSC).-


En Mas, arrel del ja famós discurs de Molins de Rei, ha causat, amb el discurs, un terratrèmol del que fins avui desconeixem les conseqüències. ANC, Òmnium i AMI s’hi varen apuntar  immediatament a la llista “amb el President”, però, després de les preguntes corresponents als afiliats i deliberacions posteriors, analitzada la proposta de les CUP i l’afegitó posterior d’ERC a la proposta, sembla que, aquesta llista unitària,  haurà de fer-se  sense polítics “en actiu” (no sabem realment que vol dir això de “polítics en actiu”), però entenem que vol  dir: sense Mas, Junqueras i Fernàndez. Reunions bilaterals durant aquest cap de setmana passat seran  el preludi a la trobada que convocarà el President els propers dies i de la que haurà de sortir-ne un acord, el que sigui, però que tanqui definitivament l’especulació que ha estat el pa de cada dia de l’independentisme des de fa una setmana. Acord necessari perquè el que ja és evident  és que no podem perdre gens de temps del poc que ens queda sense concretar. 

Personalment no em va sorprendre aquest nou plantejament de  “sense  polítics” perquè és evident que tota la fracció esquerrana sigui sobiranista o federalista, ha considerat que el President és l’ànima de totes les  desgràcies que el País ha sofert arrel de la  crisi (en cap cas se’ls hi ha ocorregut anar a protestar directament a la Moncloa...). Davant  la impossibilitat tècnica de que Mas no fos el cap de llista  de Convergència, la millor idea ha estat aquesta de  que “ens apartem tots” i així el president tampoc hi serà. Donat que Mas no es tornarà a presentar, en sembla entendre tot i això, que  Junqueras vol el camí aplanat i les CUP li faciliten. ANC, ÒMNIUM i AMI secunden, fins avui, aquest planteig.

iAxí les coses, els de a peu, ens trobem en una situació  que se’ns fa difícil de pair però en la que no podem fer res més que el que ens imposin, en agradi o no. Però sigui el que sigui el resultat de tot plegat (tot i creient, amb impostura de bona fe,  que tot el que es faci amb sentit unitari, es farà a fi de bé), votaré a favor de la llista única que em proposin perquè, amb el vot de tots, serà l’única manera, a pesar de tot, de  poder sortir-nos-en  si dins del Parlament tenim majoria. En aquesta ocasió, seguiré  el que em diu el cap i deixaré la rauxa a banda. No sempre hem de sortir amb la nostra perquè, evidentment no estem en possessió de la veritat,  però convindrem tots plegats que les exclusions, en la situació difícil i complicada en que ens trobem, son sobreres. 

Tot plegat, ha estat una sotragada, grossa, molt grossa, que ha tornat a posar en guàrdia a tot el procés i això sol ja és molt positiu.

De totes maneres, jo recordo a Junqueras plorant a Catalunya Radio perquè les coses no anaven com ell volia, i plorava de sentiment. Si arribat el 28S resulta que no hem anat fins on  desitjàvem arribar per una flagrant manca d’unitat, serem molts els que plorarem. Però plorarem de ràbia (no m’atreveixo a parlar d’odi...) i maleirem a tots aquells que   es varen estimar més mirar-se el melic que no pas pensar en el País i els seus ciutadans  Els hi ha de quedar clar que els nostres plors no ens deixaran oblidar els seus noms mentre visquem, mai.

El PSC va  volent omplir els espais  buits que l’envolten i que evidencien la seva soledat. S’acosta a ICV  volent deixar clar que son un partit d’esquerres. Però  sol passar que, quan les paraules son gairebé l’únic bagatge polític, les contradiccions es fan patents. I resulta que el seu President i Alcalde de Lleida, el Sr.  Ros, pacta amb C’s,   per a poder governar, a un preu d'escàndol: que el bilingüisme sigui efectiu, des del punt de vista de C’s evidentment, en tota la Paeria i que, amb aquest acord, s’impossibiliti també que l’Ajuntament Lleida pugui adherir-se a la AMI... No és nou: suposo que tots recordem al Sr. Navarro brindant amb cava amb la Delegada del Govern Central a Catalunya. I el Sr. Iceta que vagi volent-nos fer creure en la catalanitat del PSC quan la  línia vermella de la llengua es depassada pel  propi President del partit...


J.  Vinyeta
13 de Juliol de 2015


P.S.: Mentre redactava aquestes línies, es fa l’anunci de que el President Mas ha iniciat les converses amb el món Sobiranista que, en principi, havien de ser a mitjans de setmana.  Sánchez ens diu que la reunió ha estat molt positiva i que no hi hauran més comunicats fins a la fi de les trobades. Recordo que durant els meus anys en col·legi de capellans, ens feien cantar allò “Veni creator spiritus, mentes tuorum visita...”  Dons això: que algú els il·lumini a tots plegats i arribem a bon port. Ens ho mereixem.
----