diumenge, d’abril 26, 2015

302.- Coses del PP

302.- Coses del PP

La Sra. De Cospedal ha tingut un atac de sinceritat i ens ha dit, amb la manera peculiar que ja te de dir les coses, que  han treballat molt dur (ella i el PP) per “Saquear” (sic) aquest país. No sé quina és la paraula que tenia intenció de dir (volent ser bo i no gens malpensat, se’m acut que la paraula que hauria d’haver-li sortit era “Sanear”). Però, en qualsevol cas, Freud faria festa major ara entre nosaltres perquè la confusió  econòmica, política i social amb la que estem vivint, és terra adobada  per a les males consciencies i els lapsus, que possiblement son les coses  amb que més gaudia l’austríac.

Tampoc és la primera vegada que la Sra. De Cospedal queda atrapada pel mateix lapsus que comentava al principi. Es veu que se li va escapar la mateixa paraula en un ple de la Comunitat Castella – La Mancha. I com que sempre està amb l’enginy a punt (només cal recordar l’espectacular fórmula “diferida” d’acomiadament de Bárcenas...), resulta de la seva peculiaritat que encunya frases que sonen molt bé (i més si pretenen acostar-se als clàssics grecs, o així ho embla) però que inconscientment (Freud una altra vegada...!) van més enllà del que volia dir. Així les coses, fa sonar aquella, que en clara ocurrència respecta  a Iglésias i Rivera, diu així: “Cuando los dioses quieren castigar a los pueblos, les envian reyes jóvenes...”[1]. És maca, si senyora, la frase; però es clar que Felip VI acaba d’arribar i... també és jove! La pregunta que cal fer és si, a més de líder del PP, aquesta Sra. ens ha  sortit republicana.

Perquè si una cosa ha sabut fer el PP, amb complicitat amb la resta de partits tot ha de dir-se, ha estat el  crear aquesta sensació de que el saqueig ha estat brutal. La corrupció, que a la fi de comptes és la que pot mesurar la temperatura de la honradesa dels que estan en l’obligació de ser-ho d’honrats, com tots, però que a més han de semblar-ho, assenyala que la febre  de la corrupció està en nivells que poden deixar a tot el País en estat catatònic. Per si no n’hi hagués prou, només ha faltat que el vaixell insígnia del aznarisme i del PP acabés tocat i ens deixés a la vista les vergonyes que comporten la doble moralitat en la que sembla que hi viuen molts,  tal com queda palès  a mida que es van esventant noms i corrupteles.


Per si l’espectacle ja no era suficient, i després de que el Sr. Montoro estes gairebé un any i mig dient-nos que  no hi ha hagut cap amnistia en aquest País, sinó que el que va finalitzar a novembre del 2012 va ser una regulació financera, la Vicepresidenta Saenz de Santamaria diu tot el contrari.  En plena batalla parlamentària, en la que es demanava la publicació de la llista famosa  d’aquests 715 “regularitzats” – sospitosos, la Sra. vicepresidenta va deixar anar la paraula amnistia que havia estat gelosament evitada per tot el PP. El Sr. Montoro, no sabia quina cara posar...

Entenc que, per raons de seguretat jurídica, no es vulgui fer pública la llista de regularitzats. Però el que em costa més d’entendre és que això passi en un país que té el record d’incompliments de mandats de la UE i que hagi estat contestat pel Tribunal d’Strasbourg en el tema de la doctrina Parot, per exempla. Tot plegat no és una inseguretat jurídica flagrant? No serà que a la llista hi ha noms molt sonats i suficientment coneguts com per crear, de publicar-se, un nou escàndol? Podem sospitar que hi ha una altra protecció especial, una més, per a uns de determinats que, casualment, sempre son els mateixos?

Per cert, un  nou escàndol ha sortit a escena i que implica al Sr. Trillo i al Sr. Martinez Pujalte per la concessió - construcció[2]  d’uns parcs eòlics. Dona la sensació de que  el PP està en una situació similar a la època final de la UCD amb el “descalabro” de Suarez   i del propi  partit. Alguna cosa està passant internament   en el PP perquè hi hagi un degoteig constant de figures, tots pesos pesants,  de l’aznarisme. Qui mou els fils d’aquesta  “guerra” i per què?


J.  Vinyeta
25 d’Abril de 2015


[1] http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/cospedal-cuando-los-dioses-quieren-castigar-los-pueblos-les-envian-reyes-jovenes-4098113
[2] http://politica.elpais.com/politica/2015/04/22/actualidad/1429719888_078084.html