dijous, d’abril 16, 2015

300.-Comentaris (Ajuntament de Barcelona, Ministeri de l’Interior, Rato)

300.-Comentaris (Ajuntament de Barcelona, Ministeri de l’Interior, Rato)

Barcelona està canviant la cara. Es nota que les eleccions municipals estan a tocar i l’Alcalde Trias ha posat tanta quanta carn li ha esta possible a la graella  perquè, a l’hora de votar especialment, ens en recordem d’ell i del seu equip.  Molt i res a dir: tots els municipis estan en la mateixa tessitura. Les eleccions manen i els partits polítics, cap d’ells, volen perdre el mínim bri de poder.

Però, com a veí  de  Barcelona capital, hi ha moltes d’aquestes obres que estan en marxa, i que s’inauguraran molt a prop del 24 del mes vinent, que en fan arrufar el nas (deixo de banda la qüestió social de la pròpia Ciutat creada a ran de la crisi, perquè ja el farem en un altra moment) S’estan eixamplant voreres i el comerciants estan molt contents. Però els vianants, aquells que obligatòriament hem de circular – caminar – passejar per elles, ens trobem amb que les voreres no estan pensades precisament per a nosaltres:

n      La presència de les dites  terrasses limita considerablement la superfície lliure. Exemples com Les Rambles o Rambla de Catalunya, son palmaris. Amb els aparcaments de les motos a sobre d’elles passa exactament igual.
n      Si a més hi posem sobre de les voreres els ciclistes, poc respectuosos en general amb el que no siguin ells mateixos, la passejada es converteix  en una constant  sensació de perill pel pobre vianant.
n      Afegim-hi els que van amb qualsevol de les formes de patinet: aquests desconeixen sistemàticament que els demés també existim.
n      I com a traca final, alguna moto que, sense pudor, puja a les voreres i que qui ha de vigilar i esquivar-les aleshores és precisament el vianant.

Per tot plegat, la pregunta del milió es: per què o per a qui  s’eixamplen les voreres?, perquè no sembla que sigui per l’ús i gaudi dels vianants per als que han esta creades.

El Ministre Fernández  Diaz continua burxant en el mateix sentit. Hi ha qui diu que aquesta actitud respon a un convenciment de que la batalla secessionista la sen perduda. Jo no ho crec així. Personalment entenc que un èxit dels Mossos, del gruix en que ho ha estat, ha fet molt mal al Govern Central. I aleshores, aprofitant el moment i per l’espina clavada allà on fa més mal, ha carregat contra el Procés desacreditant tot el desacreditable, tot i que si l’èxit hagués estat de la policia  nacional també, el Sr. Ministre, hagués anat pel mateix cantó, no en tinc cap dubte. Com diu Angel Colom, si la integració dels Nous Catalans s’estigués  fent en castellà, no hi ha hagués hagut problema: tot allò que penja de la bandera d’Espanya és bo. El que penja d’una Senyera és inútil i perillós; tot el que no casa amb l’ideologia estatal ha de ser, com a mínim desprestigiat i fer-ho veure així, sense cap valor positiu, a la resta de l’Estat. Com sempre...i agreujant-se!

El Sr. Rato se’ns ha afegit avui a les notícies del dia. La seva detenció ha estat immediata, pràcticament 48 hores després de que es filtrés que es va acollir a l’amnistia fiscal que va finalitzar a finals del 2012. La pregunta, quan passen coses com aquestes (el cas Pujol n’és un paradigma) és per què ara i no abans, o per què no després de les eleccions autonòmiques, per què en aquest moment. Res en el PP és innocu i una cas com aquest, encara menys. Haurem d’esperar que el tema es vagi aclarint i, especialment, veure a quins personatges esquitxa, perquè, encara que ens jurin que no hi ha més implicats, em sembla que serà difícil de que ens ho puguem creure, com que tampoc em crec que sigui una manifestació de pèrdua general de la impunitat de la que massa personatges  n'estan gaudin. Esperarem.



J, Vinyeta

16 d’Abril de 2015