dimecres, de gener 28, 2015

281.- Show Pujol.-

281.-  Show Pujol.-

Ahir va haver-hi la compareixença de expresident Pujol, la seva dona i alguns dels seu fills davant del jutge d’instrucció. I ràpidament la caverna ens ha sortit amb allò que pretenen demostrar: sobiranisme i corrupció son la mateixa cosa. A tal fi, en la ciutat de la justícia es munta un show que no sabem qui l’organitza però pel  que es dedueix per determinades piulades,  hi estaven ficats funcionaris del departament de justícia.  L’ex-amant de Pujol Ferrusola era allà i hi havia també  l’advocat de Manos Limpias que, què jo sàpiga, no està personat en el procés. En fi tot plegat un show amb la idea ja comentada de que quedi clar que el sobiranisme és sinònim de corrupció o, encara millor, que la corrupció és la base i sosteniment del sobiranisme. Tot plegat només sembla tenir com a finalitat debilitar el procés. S'obliden, i suposo que voluntàriament, de dir que Pujol, de sobiranista en té molt poca cosa.

Nomes vull fer algunes  consideracions al respecta:

-- El problema Pujol, i se’l pot  anomenar així,  no és el que des de Madrid volen fer creure, especialment a la resta de l’Estat, i que no és altra  que Pujol és el símbol clar d’una Catalunya corrupta i que  aquest corrupció és de tal volum que, de no ser pels calés que ens fan arribar a través del FLA, estaríem en una fallida espectacular. No és així. El problema Pujol no és altra cosa que el que es crea quan un home que ha estat la Patum política del País (i que l’entenc encara de gran talla política), ens resulta, segons la seva declaració i fins a la fi de l’acció judicial en marxa, un defraudador a Hisenda. Que això ha fet molt de mal al País? És una realitat. Però el mal que ens hagi pogut fer a la butxaca no és ni tant sols comparable al mal moral que ens ha fet.

-- Sense voler traure un bri a la importància  i gravetat dels fets ni defensar posicions que son clarament indefensables arrel de la pròpia declaració de l’expresident, barrejar Pujol i Família Pujol és una mostra  d’interès mediàtic, de posar el totum revolutum que en resulta als peus dels cavalls i, novament, desacreditar Catalunya en un cas en que, a pesar de tot, la justícia Andorrana[1] dona per fals (el defineix textualment com a un  fotomuntatge) l’informe presentat per la Intel·ligència Espanyola respecta dels comptes de Marta Ferrusola i els seu fills.

-- És evident que especialment l’auto acusació de l’expresident fa trontollar moltes coses. Un home que constantment ha estat parlant de valors, ens ha resultat un defraudador. Queda per demostrar si el capital que resulta de la deixa del seu pare és tal cosa o és el resultat realment d’un  3% que pugui haver estat voleiant per Andorra. Però això està per demostrar.

-- Si bé políticament el cas ha començat a fer estralls (diria que la compareixença de Mas en la Comissió en marxa oberta al Parlament i forçada per ERC  podria respondre a aquesta  trencadissa) tinc el convenciment de que influirà poc en tot el procés sobiranista. I ho dic perquè em sembla entendre que tots el que volem un Estat Propi, volem que aquest Nou Estat sigui just i net, molt net. Aquesta netedat no pot deixar cap recó sense escorcollar i netejar.  És per això que per molt que ens dolgui, i ens dol, el tema Pujol ha de quedar tancat per poder entrar en la nova etapa sense cap motxilla penjada a l’esquena  que podes enterbolir-la en qualsevol moment. I em sembla  ben  clar que els que som d’aquesta corda ho volem així.

-- Finalment assenyalar que cada vegada que des de Madrid es  posa en marxa una o altra qüestió que afecti al País, o s’equivoca (casos com Trias recentment o Mas en les passades eleccions) o ho fa en un moment que entén com a clau per actuar.  Queden vuit mesos per arribar al 27 S i de coses en veurem amb la finalitat de fer-nos desdir del  nostre objectiu. Això no serà si es continua empenyent els nostres polítics perquè ens portin a bon fi.  I si surt un cigró negre, que siguem capaços de traure’l de l’olla ben aviat i, si ens és possible, ni posar-lo dins de l’olla, però en qualsevol cas llençar-lo a la brossa  sense por, perquè els volem nets a tots aquests.

Una vegada més a aquests que ens volen donar lliçons els  hi hem donat una de ben bona: mentre Mas, sigui per la raó que sigui, compareixerà davant de la Comissió oberta al Parlament, el PP al Parlament espanyol, veta la compareixença de Rajoy pel tema Bárcenas.  Sort que ells son els bons...!

J.  Vinyeta
28 de Gener de 2015




[1] http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/01/l_informe_del_cni_sobre_el_cas_pujol_es_fals_segons_el_diari_d_andorra_105704.php