dissabte, de febrer 06, 2021

720.- Campanya


720.-  Campanya.-

La campanya electoral de cara al 14 de Febrer, està en marxa.  Els jutges varen  decidir que les eleccions se celebraran el 14 del proper Febrer. Em vaig equivocar creient-me’ls   quan varen dir que la decisió  al respecta la prendrien el proper dia 8, perquè em semblava que el dia 7 hi hauria una enquesta del CIS... No obstant, per animar el cotarro, van sortint enquestes exprés en les que, amb un 50% de indecisos, donen la victòria electoral a  l’ínclit ex ministre de sanitat. Pel cas, és exactament igual: la decisió és, en qualsevol cas,  la seva, la dels jutges,  i no la que volia la Generalitat.  La pandèmia no existeix si la causa els hi convé.

És ben clar que, des del Deep State, s’havia de triar una data  propera perquè el candidat del Govern Central aprofités l’onada de mitja eufòria que, el nomenament d’Illa ha creat en el món unionista. Però el candidat, que té més aspecte d’enterrador de film western (vista la seva imatge, potser que només li trobi a faltar el barret de copa..) està en mans d’uns publicistes que li fan més mal que bé.  Perquè les frases  Catalunya per Illa”  o “President Illa” llegides amb un mínim de  voluntat sorneguera, deixen pocs dubtes... Si hi afegim aquella frase de que anirà molt a Madrid per poder governar millor Catalunya, tampoc queden gaires dubtes: ens deixa clara la seva voluntat colonialista. Per arreglar-ho, ens diu allò de que hem de passar pàgina..., oblidar inclús les hòsties...

Queda clar que l’enemic a batre, per tots plegats i alhora, és  Laura Borràs. D’entre tots els que la volen fora, a part del Deep State que ens la té en el punt de mira per inhabilitar-la a la primera ocasió..., qui més s’hi aplica és el mossèn i la seva colla. Marta Rovira hi col·labora,  amb vídeos manipulats, directament. I Junqueras no té millor acudit que dir que hi ha informes que impliquen a la candidata.  Tot i que el mossèn sembla últimament de llàgrima fàcil, oblida que ell mateix està empresonat pels mateixos que han redactat aquests informes i condemnat per la mateixa justícia que imputa Laura. Com a bon  mossèn, hauria de recordar aquell fragment evangèlic que parla de la palla i la biga. Per cert: si Romeva, Forcadell, ni ell mateix, per exemple, no formen part de les llistes,  per què ER els hi fa propaganda amb cartells penjats arreu? Serà perquè no té noms que  sonin amb suficient veu en les seves llistes...? No és un clar intent de manipular a l’electorat que  no llegirà llistes, però votarà pensant que Forcadell, Romeva, Junqueras..., hi son inclosos?

En aquest esperit de desprestigi de Laura Borràs, TV3 hi participa amb eufòria: els Soler  boys, grans defensors dels que els paguen, s’hi acarnissen al Polònia... Ja sabem que l’humor és càustic, però entenc que no s’ha de confondre la paròdia amb l’insult.

Dels altres, poca cosa a dir. El seu discurs és el mateix de sempre, agreujat per la presència de Vox que obliga als  PPs i C’s a augmentar el to per a no quedar-se endarrerits.  Del PDCat, lamentar que Más no hagi sabut estar a l’alçada. Va ser ell qui va posar a Puigdemont i  es ell el que ara li vol  fer la competència. Convergència va morir el mateix dia que Pujol es va manifestar com a defraudador. Pensava que Más en seria  conscient.  Veig que no. Veurem com li va.

Del Comuns? Res, mentre Colau sigui alcaldessa amb l’ajut de Valls...

Les CUP?, dons com sempre: ara sí, potser no, no, si, empat a l’assemblea. Com diu un bon  amic, no son més que adolescents polítics... amb el comportament inherent de l’adolescència...

Espanya continua  guanyant punts i sembla que la UE li comença a posar l’ull a sobre. Només ha faltat la denúncia a la CNMV[1] per posar l’UE  amb orelles teses. Per si faltava poc,  Borrell torna de Rússia amb una plantofada amb els cinc  dits de la mà del ministre rus d’exteriors marcats  a la cara. Els índex de ineficàcia en la resolució de la crisi creada per la covid-19, junt amb el deute galopant que presenta l’Estat espanyol,  alerten a la UE de la dificultat de retornar crèdits...Tot això, acompanyat pel fet de que des del Parlament Europeu, per primera vegada, Espanya  sigui assimilada a Polònia i Hongria, no diu res més que per Europa s’expandeix un cert tuf que els d’aquest estat ja fa dies que olorem. L’acció exterior catalana, funciona[2].

Les eleccions son d’aquí a pocs dies. Si volem que Europa ens acabi de creure, la solució està en les nostres mans. Hem de voler deixar de ser colònia  i això hem d’expressar-ho a les urnes amb claredat. Les urnes poden ser la manifestació  inequívoca de la nostra voluntat, i per això mateix tots els unionistes  i els que els hi son fidels, tenen por.  Depèn de  nosaltres.  Si anem a comprar, als bars i restaurants durant les hores d’obertura, si passegem..., no podem anar a votar?

 

J.  Vinyeta

6 de Febrer de 2021