diumenge, de febrer 21, 2021

722.- Dels resultats electorals (I).-

 

722.-  Dels resultats electorals (I).-

He trigat dies en posar-m’hi perquè, potser il·lusòriament, esperava que la formació de govern comencés a prendre cos. Perquè hi ha una qüestió incontrovertible i és que l’independentisme ha guanyat aquestes eleccions en número de vots i en número d’escons. Per tant, semblava relativament propera la confecció d’un Govern adient amb els resultats electorals. Però no sembla que vagi per aquí.

El resultat independentista ha esverat al govern central.   I al Deep State perquè, posant la data de les eleccions a la seva conveniència,  havent posat tots els impediments possible, inclòs la supressió dels que anomenaríem drets electorals, a pesar de pandèmies  amb les pors creades i imposades al respecta, a pesar de tots els pesars,  Laura, és a dir Puigdemont,  s’emporta 32 escons, un menys que ER que ha comptat amb l’aquiescència i el favor de tot l’entramat mediàtic, inclosa TV3. Per ampliar l’emprenyamenta de l’Estat, tot el món ha destacat la victòria independentista i Europa, que està a les portes de decidir sobre la immunitat de  Puigdemont, Comin i Ponsatí, ha rebut també el missatge. Podrà mirar cap un altra cantó. Però no podrà negar l’evidència.

No podré oblidar, em sembla que mai, l’error del President Mas que, escudant-se en una suposada inoperància, ha bellugat els fils del PDCAT, exigint uns drets electorals que, si bé li corresponien, en cap cas hauria d’haver-ne exigit la pèrdua corresponent dels drets electorals del Junts (qüestió que va fer molt feliç a la JEC...). Han estat quasi 80.000 vots perduts (si hi sumem l’altra desfeta de la inconscient Marta Pascal) que, tot i que son vots independentistes, han estat la  causa de que  Laura Borrás no s’alcés, a més, amb la victòria absoluta en número d’escons. Ha estat  per tal causa  que Junts va sortit a la contesa electoral talment com si fos un nou partit, és a dir, com a partit absolutament inexistent fins el moment, per tant amb cero escons en el Parlament, i en conseqüència, sense cap dels suports econòmics o publicitaris dels corresponents als partits diem-ne consagrats en el Parlament. Pot ser que per això, precisament, la victòria independentista encara ressona més.

El que l’Estat veuria amb bons  ulls,  ara que haurà de començar a implementar les exigències que li marcarà Europa, condicionant el crèdits a cedir per la covid-19, seria un Govern  de la Generalitat presidit per Illa  amb la col·laboració del Comuns de forma que les mesures, especialment econòmiques, que ens imposarà, tinguin la resposta política menys crítica possible a Catalunya, és a dir: voldria muntar a la Generalitat una sucursal del govern central amb Illa pràcticament instal·lat a la Moncloa, qüestió que el propi Illa va notificar que faria, mantenint els Comuns  d’escolanets. Però, al  menys a vista grossa, els números no donen si ER no es distreu...

I per a no distreure’s,  ER haurà de mullar-se. Volent o sense voler  haurà de decidir el què i quines relacions vol tenir amb qui i en quin grau, tot i que   pot ser que ER, en llençar-se a la piscina, perdi la vestimenta i en surti complertament nua, ensenyant-nos les vergonyes que avui dia ja li son un mal son. Sap, com sabem tots, que pot haver-hi una segona volta parlamentària d’elecció al President i sap que, d’arribar-hi, l’abstenció pot comptar tant com vots efectius.

En qualsevol cas, el que serà absolutament necessari per dur a terme qualsevol votació en el Parlament, ha de ser  que la Presidència i la Mesa del Parlament estiguin  plenament operatives (suposo que hi haurà suficient enteniment perquè VOX, C’s o PP, no hi siguin presents...). Aquesta Presidència és una figura també cabdal. Només cal recordar que Carme Forcadell està a la presó per ser-ne la Presidenta i deixar que el Parlament debatés sobre de coses que no agradaven Madrid. O, al contrari, que per feblesa de l’Actual President Torrent (aquell que deia amb eufòria allò de ...qui tingui dubtes, que s’aparti...)[1], el President Quim Torra va perdre el seu escó...

Per a més suspense, L’Oficina Antifrau ha iniciat una investigació al contracte de Salut amb Ferroser  (Ferrovial)[2] en relació al contracte de seguiment  i rastreig  de la covid-19  fet a dit per Vergés com a Consellera de Salut.  Junqueras  deia que si  Laura Borrás fos d’ER, ja hagués estat suspesa de militància. Doncs, apa Sr. Junqueras... Desconeixem de quina manera pot condicionar, si aquesta circumstància  ho fa, l’actuació d’ER en la constitució del proper Govern.  En qualsevol cas, no ens queda més remei que esperar.

 

J.  Vinyeta

20de Febrer de 2021