dilluns, de gener 25, 2021

719.- Conspiracions?


719.-  Conspiracions?.-

Els que creiem que les coses son reals i no fantasmagòriques, ens  trobem una mica  molt fotuts quan observem que, des del pervers món polític  (tot i sabent que  els mals polítics van com els voltors al voltant dels carronyaires interessos partidistes...), ens volen fer combregar amb rodes de molí. O així ens ho sembla, malauradament, creant-nos pocs dubtes de que tinguem  la raó...

Dic això per l’embolic en que la judicatura ens ha posat en la data de les eleccions catalanes. Serà la data que havia  determinat el Parlament o no, o inclús la mateixa. Però ho serà quan  aquesta judicatura hi doni el vist i plau.

Això  no deixa de sorprendrem donat que, aquesta mateixa judicatura, diu que serà el dia 8 de Febrer quan  farà l’anunci de la nova – vella data per a la celebració dels comicis.

Quan  aquesta judicatura espera les dades de l’enquesta electoral que es faran públiques el dia 7 de Febrer per a decidir la data de les eleccions, haig de  creure, en suposades teories conspiratòries...? Perquè, es clar, si aquestes dades, tot i que provinguin del CIS, entre les quals hi ha un 50% de indecisos i un 10% dels enquestats que a més no manifesten el seu vot, donen una victòria a la supremacia unionista  (PSC, ER, Comuns)  susceptibles de, amb els vots de VOX i PP de formar govern a Catalunya, no tinc cap dubte de que les eleccions es realitzaran immediatament.  Si pel  contrari, les enquestes del dia 7 donen suficient marge a JxC, i  als partits independentistes, les eleccions es suspendran fins que els interessos del Depp State, garantits per una judicatura que ens exigeix que la crèiem independent, però que es comporta com a qualsevol altra amb el cul  llogat i que per tant no seu quan vol, i ens doni la data que els hi sigui convenient.

Ja sé que ens ho posen  difícil. Però la realitat, malauradament, ens fa creure en fantasmes que tenen noms concrets. No es tracta de creure en teories conspiratives. És que ens ho posen a punt per que puguem auto confirmar-nos en que, les teories  conspiracionistes no son tals sinó que son actuacions reals dels que entenen que les voluntats col·lectives només en son   les seves.   Després, passa el que passa. I en comptes de reaccionar, ens sorprenem davant determinats silencis, sense pensar que son silencis que s’afirmen en el fals sil·logisme conspiratori que estableix, com a primera premissa, la llibertat judicial. I com a segona, la que suposa que tots els jutges estan en capacitat de decidir lliurament  en qüestions clarament polítiques. Ja sabem que tot plegat és fals, no hi ha teories conspiratives. El que hi ha son claríssimes conspiracions en contra dels que volem decidir en llibertat i per la llibertat, que s’expressen en repressions en tots els ordres.

Ara, un cop rellegides les quatre ratlles anteriors, em sembla que he estat molt generós, perquè potser hauríem de dir que les suposades conspiracions  no son  res més que imposicions de determinats criteris autoritaris que fan que les llibertats no siguin més que quimeres inabastables perquè, aquestes llibertats (entre elles la de poder dir quin dia anirem a votar...) no son més que aplicables quan uns, aquests suposats instigadors permanents, ens les deixen aplicar. És a dir: mai.

Però,  el que aquests instigadors no poden combatre és la presència dels votants el dia que, tot i que pels seus interessos,  ens triïn per anar a votar. I sembla estrany que, a pesar de tots els inconvenients, no recordin el que va passar aquell Desembre del 2017.  Haurien de recordar-ho. Em  sembla que se’ls hi fa necessari  un miracle controlador: que no serà res més que una repressió dissimulada creant el més elemental pànic  pandèmic que, en qualsevol cas, ens tempti de quedar-nos a casa.  La resposta serà nostra, i de ningú més.  Tinguem-ho en compta....

 

J.  Vinyeta

25 de Gener de 2021