dijous, de novembre 26, 2020

714.- Dos refranys castellans

 

714.-  Dos refranys  castellans.-

Sembla que el grup europeu de C’s no ha quedat gaire satisfet de la trobada que va muntar amb el fiscal Zaragoza, aquell que des d’aquí recordem perfectament,  per portar a terme una xerrada sobre els suposats delictes de rebel·lió i sedició que C’s entén com aplicables en el cas del suplicatori obert, en el Parlament Europeu, contra Puigdemont, Comin i Ponsati.

Tot  el muntatge és greu, no ja pel fet de que  persistir en fer passar el clau per la cabota  (aquest refrany sí que és nostre...), que també, si no en el fet de que qui presideix la comissió que ha de posar en marxa els suplicatoris  és, precisament, un membre de C’s: Adrián  Vázquez que és qui organitza la xerrada, i qui porta a la xerrada aquell que, precisament els hi ha preparat l’informe corresponent: el fiscal Zaragoza, que en la seva declaració afirma que  Europa -  Bèlgica son quelcom així com paradisos de la immunitat... El que passa és, dit d’una altra manera, que volent donar un curs de dret penal que justifiqui les seves accions en el PE, entren de ple en una manca de imparcialitat, que deixa en evidència el tarannà tendenciós del president de la Comissió d’afers  Legals, Vázquez, que ha de portar a terme la ponència del suplicatori de marres.

De totes maneres, la patacada grossa no els hi ve per aquí.  En nom  de poder caminar pel bon encert, aquests senyors de C’s, porten a qui havia estat col·laborador  de Zaragoza en la lluita Espanya – França contra ETA, el fiscal  François Molins. I resulta que aquest fiscal, en contra del que els diputats de C’s esperaven, els hi llegeix la cartilla. Al Vilaweb[1] de fa un parell de dies, hi ha un bon resum  de tot plegat i inclou el vídeo amb les declaracions de Molins, on   queda clar, que és un jurista demòcrata seriós. I assenyala que allò dels tribunals especials no és una forma de justícia a Europa, o com  a mínim, francesa. Aquest fiscal francès, no és, que se sàpiga, independentista.

Ens resulta evident que, per una banda i fent referència al refranyer  castellà, els senyors/es de C’s  “...fueron a por lana y volvieron trasquilados...” i, per l’altra, en el cas del Fiscal Zaragoza  omnipotent, potser Zaragoza creia  que Molins era ideològicament com ell...Piensa el ladrón que todos son de su misma condicion... I resulta que no, que no  tots son com ell. Gent com Zaragoza compliquen dida a dia a la justícia espanyola.

J,  Vinyeta

26 de Novembre de 2020

P.S.: ERC no recorda  allò de que amb carcellers no es pacta, ni el que deia Junqueras sobre de l’actitud mentidera del PSOE. Sort que tot això ho deien ells... Pensen que no  som molts els que  ho recordem...?