divendres, de novembre 20, 2020

713.- De nou, comentaris

 

713.-  De nou, comentaris.-

La famosa enquesta del CIS a aixecat les alarmes. Escampada amb nocturnitat i traïdoria  per TV3 (això vol dir, escampada  per ERC), ha estat un frau de dimensions gegantines.  Personalment el que més m’ha ajudat i  convençut a entendre els errors de l’enquesta, ha estat l’exposició que, al respecta  he trobat al blog que deixo referenciat[1]. No conec l’autor, però l’anàlisi que en fa em resulta convincent. La famosa  cuina ha  estat el forn d’una fleca en el que s’han cuit pans de diferents grans i sabors, però se’ls hi ha cremat tota la fornada per voler-hi posar més foc del que tocava, tot plegat  per la pressa  en intentar corregir unes  dades necessàries per animar una parròquia que comença a descobrir tripijocs inacceptables en vistes a les properes eleccions.

Cada vegada sembla més clara  la idea de que Vergés i El Honrami estan sota la protecció especial d’ERC, que  sap que una dimissió o, pitjor encara, una destitució dels Consellers, seria un torpede en la línia de flotació del partit.  En el cas del  Conseller El Honrami  s`ha depurat  la  conselleria, però s’ha deixat al Conseller: en afers com el desastre en el control de les residències d’avis o el caos humiliant en el tema dels autònoms, queda impune la màxima responsabilitat  que no és altra que la del Conseller. En el cas de Salut, recordem el tema de Ferrovial i el del 061 que cuegen vivament  que deixen al descobert determinades relacions amb la família Junqueras[2]; així com  de les dificultats per posar Argimón com a secretari de Salut Pública, (que substitueix a Guix,  aquell que ens va dir allò de que la covid no ens arribaria...),  i que, a la fi, ha estat qui ha posat un mínim d’ordre en la Conselleria. ERC sap que les dues conselleries (estem pendents de veure si Educació se’n surt) estan en el punt de mira i, per tant, aguantarà el que li calgui fins arribar (si és que la pandèmia ens ho permet) a la cita electoral. I siguem  sincers: molt bona part de les crítiques que fem del Govern de la Generalitat ho son per l’actuació d’aquestes tres Conselleries.

En aquestes circumstàncies, Alfonso Guerra ens alegra la vida. L’inefable, aquell que deia que Montesquieu ha mort , que assegurava que  “...el que se mueva, no sale en la foto...”, que va estar vicepresident d’un govern amb morts i torturats (allò de la cal viva...), amb corrupció familiar no sancionada,  ens ve a dir que els catalans nacionalistes i independentistes, no som res més que  dictadors imposant una llengua, la nostra, el català. A les xarxes hi ha milers d’estirabots de l’inefable  Robespierre  socialista, que es queixa (com bona part del ferro del PSOE) de que Sánchez pacti amb Bildu i de que no ho fes  amb Rivera.  Guerra és definia a sí  mateix com algú auster que només escoltava Mahler i menjava xocolata...   Sempre he pensat que els Súslovs[3] de torn, ideòlegs ascetes i austers (no recordeu al rus amb aquella espècie de sotana  negre, llarg i prim al costat de tots els  dictadors russos...?), no son fiables: sempre m’entendré més i més bé amb aquell que vulgui compartir una bon àpat i deixi la xocolata com a bombons  i per  les postres... per tant, von vent Sr. Guerra. Ah, per allò de les diferències, em deleixo amb l’Adagietto de la 5ª de Mahler, però un bon plat  em sembla molt millor que la millor xocolata...

Trapero torna a ser el Cap dels Mossos. Em sembla entendre que, després de l’absolució per una sentència que tothom entén com a modèlica i exemplar, i havent estat destituït per un 155 de pèssim record, no quedava alternativa. Sempre quedarà el dubte de si hagués empresonat o no al Govern en aquelles dates. Trapero va dir que hi havia un pla per a fer-ho si hagués arribat l’orde judicial, i el ferro independentista s’esquinça les carns... sense  saber com haguessin actuat o pensaven actuar altres  responsables del Cos  davant la mateixa tessitura. Personalment, com que ignoro si ho hagués fet o no, m’estimo més recordar al Trapero que va desmantellar una  cèl·lula yihadista  en 48 hores. A vegades  penso que alguns d’aquells que s’esquincen ara les carns veurien en més bons ulls a tácitos – baenas i cobos com a caps del Cos. De totes maneres, quan diu allò de que tots podíem haver fet millor les coses, m’agradaria saber si hi inclou a més de dos milions de persones que sí que vàrem fer bé les coses. Seria bo que ens digués el que ell hagués fet millor...

S’ha fet una altra llei d’ensenyament. Em portem vuit i diuen que ha suprimit el castellà com a llengua vehicular. Potser sí:  qualsevol decret posterior modificarà o ampliarà la Llei portant-la al bon camí de nou. Hi ha qui no s’ho pensa, oi Sr. Rufián? Però la realitat éa massa tossuda. Sorprèn que aquells que ens han reduït les llibertats a la mínima expressió, junt amb aquells que ens les traurien totes, cridin  Llibertat!... Esperpèntic.

Per cert, Colau ha tornat a trepitjar merda. Algun dia aprendrà ser discreta...?

 

J.  Vinyeta

20 de Novembre de 2020, el  45 aniversari d’una alegria immensa...