dimecres, de maig 22, 2019

614.- Dels pelatges


614.-  Dels pelatges.-

És ben cert que determinat personal  afincat en el poder o en les seves rodalies, no fa res més que demostrar-nos el seu pelatge. Heus ací algunes mostres.

La Fiscalia General de l’Estat, en  mans i per nomenament directa del  PSOE, ha enviat una circular als fiscals assenyalant directament que  “una agresión a una persona de ideología nazi o la incitación al odio hacia el colectivo puede ser incluida en los delitos de odio[1]  No deixa de ser curiós. Algú (em sembla que a Twiter), va tenir la idea genial de definir a la suposada esquerra espanyola, el PSOE, com un violí, perquè és un instrument que es recolza a l’esquerra però que es toca amb la dreta. Imagino que la fiscal general, Maria José Segarra, s’ha quedat descansada mostrant-nos un  pelatge del que es dedueix que la catalanofòbica actuació de VOX, C’s i afegits, sembradors permanents d’odi a tots els nivells,  no serà  més que el producte d’una ideologia  perfecta i comunament  assimilable. Mentre, quan els hi diguem a tota aquesta trepa que precisament les seves actuacions son perfecta i comunament assimilables per una ideologia,  de mal record però que s’entesten en mantenir, i que obertament l’anomenàvem nazisme (i que el seu fundador, un tal Hitler,  tenia com a gran admirador al feixista fundador més acadèmic, que es deia Mussolini i en qui s’emmirallava...), entrarem directament sota sospita de delicte... No serà que el que pretén la fiscal general és precisament anar advertint a la societat en general que el feixisme ha vingut per quedar-se i se  l'ha de protegir? Tot i que el violí es toca amb la dreta, el PSOE de Sánchez no pensa dir-hi res?

La premsa, també ha mostrat el seu pelatge. No és que no sabéssim de quin peu calça. Però, per si no ho sabíem, ha estat incapaç d’aixecar un mínim crit de dignitat davant de les limitacions que se li han imposat durant l’entrada, estada i sortida dels presoners polítics electes en el Congrés dels Diputats, durant la cerimònia de recollida de les actes i de constitució ce la propera legislatura. Algunes fotos amb referències insultants, que res tenien a veure amb la realitat del moment i que per codi ètic venien en l’obligació de informar i de informar-nos. Res més.  Queda clar que, afincats  permanentment en les rodalies del poder, han mostrat novament el seu vassallatge. No és que no ho sabéssim, insisteixo. Però,  parafrasejant Tarradellas, en premsa (i ningú podrà negar que la situació  era  clarament periodística...) es pot fer tot menys el ridícul i, afegeixo, deixar clara una submissió...

Per reblar el clau, la Mesa del Congreso està considerant si es converteix en còmplice del TS, tal com diuen molts que hi entenen,  i suspèn dels drets  als presos polítics catalans electes i proclamats ja oficialment com a diputats, sense haver emès el suplicatori corresponent. Seria una sorpresa que no els suspengués, però el fer-ho suposaria una modificació substancial de la majoria absoluta necessària per a Sánchez, per formar govern.

 I com que  el pelatge  distingeix a la bèstia, no podia  ser d’una altra manera que l’hemicicle, amb VOX, C’s i afins, es transformés en una reserva natural en el que les bestioles campessin, amb absoluta impunitat, transgredint vergonyosament les més elementals normes  de relació social amb els coetanis. Batet, que va quedar avisada del que se li ve a sobra,  ho va permetre, potser per falta de praxis. Però haurem de comprovar si  aquesta manca d’experiència  es converteix en una forma d’actuar durant la legislatura iniciada. Si es suspèn als diputats catalans, els del pelatge roji-gualda  hauran guanyat la primera partida, a costa del prestigi de la Mesa del Congreso. Però tampoc serà cap garantia de que,  des d’aquell moment, la legislatura pugui transcórrer amb un mínim de dignitat i amb els pelatges mimetitzats...

De  l’home (i de la dona, no fos cas), mira sempre el pelatge...

J.  Vinyeta
22 de Maig de 2019