dimarts, d’abril 02, 2019

604.- Cayo Lara


604.-  Cayo Lara

Ens arriba, a través de les xarxes,  el vídeo de Cayo Lara arengant  al poble andalús i dient-l’hi que no pot ni parlar de la independència de Catalunya perquè si arribés, qui pagaria les peonades, o el PER...?[1] Afirmar descaradament que el poble andalús  ha d’estar aferrat a la mamella catalana per sobreviure, cosa que ja sabíem però que no ens deixaven ni insinuar  és, com a mínim indigna i dramàtic. I més si és pronunciat per un membre de la suposada esquerra polític – social andalusa  incapaç de proposar ni tan sols  una reforma agrària d’un territori que està en mans de poquíssimes famílies (hi ha qui afirma que aquestes famílies NOMÉS  en son dotze) o de fer una planificació industrial per aprofitar els recursos agrícoles que hi son i de bona qualitat, territori  al que han governat, el que encara és més vergonyant, amb les suposades esquerres del PSOE durant més de trenta anys, deixant com a legat una rica misèria subvencionada des de fora. Ha estat també la conseqüència derivada de deixar-se convertir en un graner de vots  pel millor postor  en tots i cada un dels processos electorals que el poble andalús a viscut.

 Si no hi ha resposta des del propi poble andalús, entendrem aleshores, que ja hi van bé amb la situació actual. I si algú els hi repeteix allò de les visites al bar (en Duran i Lleida encara en deu tenir bon record...) , en comptes d’emprenyar-se, que siguin capaços de mirar-se al mirall de la realitat que els envolta i saber veure que el que diu Cayo Lara és precisament aquesta realitat en la que sembla que volen viure. Que no s’enfadin, però des d’aquí enteníem perfectament que volien dir amb allò del  A por ellos...”  i  farien bé de recordar que  només que nosaltres  aixequéssim  el dit al respecta, immediatament se’ns tractava de imperialistes, arribant a dir Susana Diaz que els estalvis andalusos es quedarien a Catalunya[2]...  

No soc qui per donar consells, però entenc que seria bo que  comencessin a rumiar què faran quan nosaltres marxem... Potser que aprenguin  a pescar, com diuen  algunes ONG, no fos cas que arribi el dia en que no trobin el peix a taula... Ah! I no cal que em donin les gràcies: personalment, i com a català, només vull que ni se’n recordin de mi, que em deixin en pau...  Però si volen  ajuda, que la demanin.

J.  Vinyeta
2 d’Abril de 2019