divendres, de gener 18, 2019

581.- Provocació?


581.- Provocació?.-

La policia deté als alcaldes de Verges i Celrà sense ordre judicial.  Em recorda  aquelles terribles escenes que molts varen haver de viure durant la dictadura en las que la policia es presentava a casa  dels suposats sospitosos i se’ls enduia a comissaria, amb finals distints però, en qualsevol cas, dramàtics.  Com en aquells casos, olora tot plegat mol malament, si és que som en un  estat de dret.

Imagino que les portades dels diaris del dia anterior, especialment la dels focs del l’ABC, varen esperonar algú de la direcció general de seguretat, que depèn de Marlasca i, en últim extrem del president Sánchez, per deixar clar que des de Madrid no s’estaven quiets, ans al contrari, i va decidir actuar per compta  seva. Si va ser així, actuant com ho feia la brigada social dels germans Creix, Marlasca, i en omissió el President Sánchez, ens haurien d’aclarir el què i el per què d’una actuació que, pel que diuen els entesos, és més un segrest que una detenció i que, en el millor dels casos, frega clarament la il·legalitat.  Però, per arreglar-ho, comencen les contradiccions oficials sobre els fets en qüestió, donant encara més ombres sobre el cas, desautoritzant oficialment el TSJC que va comunicar que no hi havia ordre judicial per actuar tal com a policia va actuar.

 De la mateixa manera que ens haurien d’explicar per què l’advocat dels detinguts no pot entrar en comissaria perquè es dirigeix en català, llengua oficial de l’Estat, al funcionari de torn i, per aquesta raó, no el deixa  passar. Aquesta última qüestió no és gens baladí, al contrari, i son ja massa el casos en que qui s’adreça a un funcionari en català rep una bordada per resposta o és multat per haver-ho fet. I Madrid pecant, com ho ha fet des de sempre, d’omissió activa respecta d’una llengua oficial de l’Estat... T. Cunillera, ni està ni se l’espera

Imagino també que, des de Madrid, s’estan fent esforços per provocar. En tenen ganes de que  aquí hi hagi merder per poder actuar amb més repressió de la que estan actuant ara. Les CUP poden semblar una diana fàcil i sembla que la batuda (els dos alcaldes  detinguts son de les CUP) podia anar dirigida en aquest sentit de provocar-les. Ja veurem que fan.

El que és cert és que els judicis s’acosten i saben que la resposta, tot i ser pacífica, hi serà. Sigui dons, el que ha passat, un avís de la més intolerància que se’ns ve a sobre.  Crear por i més por...

J.  Vinyeta.--- 
18 de Gener de 2019