dissabte, de juliol 21, 2018

548.-Aclariments.-


548.-Aclariments.-

Puigdemont és lliure, però amb la precaució necessària perquè Llarena, a qui tant li fot ampliar  el ridícul del que va sent objecte, pot reactivar  o dictar una nova euro ordre  en funció del País en que es trobi Puigdemont i que Llarena entengui  que és un “País amic” (pensem en França, per exemple?).

Es, indiscutiblement, una victòria dels exiliats en particular i del món indepe en general. Però, personalment, em sembla que la decisió del tribunal  alemany no afavoreix gens ni mica als empresonats ara ja a Catalunya que, no sé si algú en dubte, seran jutjats i condemnats a no sé quants anys de presó: seran l’objecta de la revenja si no hi ha una intervenció de no sé de qui o de què que ho aturi. 

L’Espanya Imperial rebutja la decisió del tribunal  alemany, decisió que coincideix  també en bona part de la opinió  de la ciutadania alemanya, perquè fereix al nucli dur  de l’orgull de l’imperi, perquè nega la suposada  autoritat que l’imperi exigeix a tothom i de forma permanent, inclús d’aquells que saben sobradament què és un delicte de rebel·lió  (1923, Hitler; com hauria de saber-ho Llarena:  Tejero, 1981), que son lliures i se senten amb capacitat de decidir i que recelen obertament  dels  que volen  identificar Tejero i Puigdemont, dient-li  a Llarena  que les coses se les ha de mirar a través de la justícia i no a través de la venjança política.  
 
Entenent doncs com a irreversible la situació judicial actual, em sembla  que és hora de que els esforços que s’esmercin ho siguin en funció de l’objectiu prioritari. La repressió en les seves diferents formes no cessarà i ens haurem de defensar. Però l’objectiu prioritari ha de ser la construcció de la República. No ens en oblidem.

J.  Vinyeta
21 de Juliol de 2018