dijous, de juliol 12, 2018

546.- Sospites


546.-  Sospites.-

Diuen que entre els presos polítics hi ha alguns que estarien disposats a pactar amb la fiscalia una reducció de penes. Dit això,  és  cert que aquesta  reducció suposaria un reconeixement dels  delictes, o  de part d’ells. En el cas que ens ocupa, aquests empresonats es reconeixerien culpables. És a dir, ens varen enganyar? Hem anat al darrera d’autèntics malfactors?  Penso que, abans de prendre decisions que ens impliquen, els que vulguin anar per aquesta via, s’ho han de rumiar. I molt.

Llarena, amb l’estil  de novel·la-ficció al que ens té acostumats en les seves interlocutòries, posa en perill la majoria sobiranista del Parlament. No sé quina pot estar la solució per arreglar-ho (el jutge proposa allò de la provisionalitat temporal il·limitada  de nous parlamentaris...) Aquest era un tema que es tenia que haver previst des del Parlament, en el mateix moment en que  els diputats  varen ser imputats i empresonats o exiliats. Els esforços  han anat en el sentit d’alliberar-los quan  tots sabíem que la decisió no estava a les nostres mans. Com arreglarem ara el desgavell que se’ns anuncia? Amb unes noves eleccions...?  Alguns ja vàrem avisar...

S’insinua que a la manifestació de l’11 de Setembre no cal anar-hi per no perjudicar el suposat bon rotllo entre Madrid i Barcelona. Bé: que cada un s’ho miri com vulgui. Però la participació no estarà controlada, per sort, pels partits polítics. Serà el moment de demostrar-los-hi que la societat civil està disposada a continuar  empenyent, tot i possibles traïcions..., i que son aquells els que es deuen a la nostra voluntat perquè en algun moment, i potser no massa llunyà, tornarem a votar i els botiflers sospitosos quedaran amb el cul enlaire. Una Diagonal plena a besar, serà la necessària  resposta.

La monarquia espanyola va caminant per la corda fluixa i la corda es va fent més fluixa cada vegada... Les declaracions de Corina fetes públiques per Villarejo, posen al rei emèrit i, en conseqüència  a la casa reial, sota sospita. No és res de nou. Però, Corina i Villarejo junts...? Per què surten ara? És que ens preparen nous disgustos?

Hem de recordar el drama  el proper 17 d'Agost?  Amb  Felip (convidat per Colau...) i Sánchez presents, però amb  Trapero imputat? No anem bé...! Gens...!

J.  Vinyeta
12 de Juliol de 2018